2024. április 19. 23:01
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez és Joan Mir is egyetért abban, hogy a Repsol Honda...

Álex Márquez és Joan Mir is egyetért abban, hogy a Repsol Honda az ambíció temetője

A Ducatinak sikerült visszahoznia Álex Márquez legjobb formáját. A cerverai versenyző örül, és újra versenyképesnek érzi magát egy olyan motorral, mint a Desmosedici GP22, amely úgy tűnik, hogy illik a spanyol vezetési stílusához.

Bár Álex Márqueznek az elmúlt három nagydíjon balesetek miatt nem volt szerencséje, de az olyan pályákon, mint Argentína (ahol a Ducati versenyzőjeként első dobogós helyezését ünnepelhette) és Portugália nagyszerűen szerepelt.

A SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva a spanyol elismerte, hogy az RC213V-n töltött idő három nehéz év volt, amelyből sokat tanult a jövőre nézve:

„Amikor problémáid vannak, többet tanulsz. Az a három év nem volt könnyű, de sokat tanultam és fejlődtem versenyzőként” ─ ismerte el Álex.

A MotoGP-ben való debütálása „nem volt olyan rossz”, emlékszik vissza most; kevés versenyző képes kategóriát váltani és dobogóra állni, és a fiatalabb Márquez ezt kétszer is elérte ezt a Repsol csapat színeiben, egy olyan garázsban, ahol ahol szerinte hiányzott a folytonosság.

A 2020-as világbajnok attól tart, hogy olyan sorsra jut, mint az elődei

„2020 végén nagyon jól éreztem magam. Amikor váltottam, olyan volt, mintha a nulláról kezdtem volna újra. Attól a pillanattól kezdve úgy éreztem, mintha elfelejtett volna a Honda. Nem volt ugyanaz, és ezt egy kicsit nehéz volt elfogadni, már az első versenyeken is. A motor is okozott nekünk gondokat, mert 2020-tól 2021-ig nem haladtunk jól. Ha pedig egy szatellitcsapatnál vagy, az új alkatrészek később érkeznek, így mindig egy lépéssel le vagy maradva. Ez egy ördögi kör, az ambíció temetője.”

A spanyol versenyző párhuzamot lát a Hondával kapcsolatos érzései és a helyzet között, amit Joan Mir él át a Repsol Hondánál. A spanyol elismeri, hogy ez tökéletes módja annak, hogy az ember elveszítse az önbizalmát, és ezt az érzést osztja Mirrel is, miután beszélgetett vele.

„A motorokról és más dolgokról beszélgettünk, és neki is ez volt az érzése. Azt mondta nekem, hogy a Hondával sosem tudhatod, mi fog történni, én pedig abszolút egyetértettem.”