2024. április 26. 11:28
KezdőlapMotoGPA 2020-as világbajnok attól tart, hogy olyan sorsra jut, mint az elődei

A 2020-as világbajnok attól tart, hogy olyan sorsra jut, mint az elődei

A 2020-as világbajnok az idei szezonra a Honda gyári csapatához igazolt, miután a Suzuki tavaly év végén kivonult a sorozatból.

Joan Mir hat év alatt az ötödik különböző versenyző, aki Marc Márquez csapattársa a Hondánál. (Dani Pedrosa 2018-ig, Lorenzo 2019-ben, Álex Márquez 2020-ban és Pol Espargaró a 2021-es, illetve a tavalyi szezonban)

Pedrosa utolsó éve volt az első győzelem nélküli éve a MotoGP-ben, míg Lorenzo MotoGP-karrierje gyakorlatilag véget ért a Hondánál elszenvedett csapások miatt. Álex Márquez azóta a Gresini Ducatihoz igazolt, miután az elmúlt két évben az LCR Hondánál versenyzett. Mir szezonja eddig sokkolóan alakult, mivel az első öt forduló alatt mindössze öt pontot szerzett.

A Repsol Honda versenyzője nincs elkeseredve katasztrofális szezonkezdete miatt

A Francia Nagydíjat követően Mir bevallotta, hogy „fél” attól, hogy a Hondánál ugyanarra a sorsra jut, mint Lorenzo és Espargaró, tekintve a jelenlegi nehézségeket.

„Nagyon nehéz egy olyan versenyzőnek, mint én, abban a helyzetben látni magam, amiben most vagyok. A célom az, hogy futamokat nyerjek, dobogóra álljak, az élmezőnyben harcoljak, de egyszerűen nem sikerül.”

„Amit szeretnék, azt nem tudom megcsinálni. Azt hiszem, jelenleg a csapat nem érti, mi kell ahhoz, hogy erős legyek. Azt sem értem, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy jobban motorozzak és jobban teljesítsek, mert megpróbálok másképp motorozni, más stílust képviselni, de jelenleg kész katasztrófa a helyzet.”

„Nem arról van szó, hogy elfelejtem a motorozni, csak meg kell érteniük, hogy mire van szükségem ahhoz, hogy újra alkalmazni tudjam azt a fajta motorozást, amihez hozzászoktam. Persze, mint versenyző néhány dolgon változtathatsz, de mindenen nem tudsz. Szóval, meg kell találnunk ezt a kompromisszumot a csapattal.”