2024. április 25. 01:37
KezdőlapMotoGPA Repsol Honda versenyzője nincs elkeseredve katasztrofális szezonkezdete miatt

A Repsol Honda versenyzője nincs elkeseredve katasztrofális szezonkezdete miatt

A Repsol Honda újoncának, Joan Mirnek megint nem sikerült. A spanyol azonban sorozatban harmadik versenybalesete ellenére is talált pozitívumokat, amelyeket a jövőben hasznosítani szeretne.

Tizenegyedik hely Portimãóban, bukás Texasban, Jerezben és Le Mans-ban, valamint nulla pont öt sprintfutamon ─ ez a Repsol Honda újonc, Joan Mir MotoGP-szezonjának eddigi mérlege. A 2020-as világbajnok a 21. helyen áll az összesítésben, mindössze öt pontja van.

„A pozitívumokat kell megragadnunk, ez az egyetlen dolog, amit a jelenlegi helyzetünkben tehetünk. Megpróbáltam valamit, de rosszul sült el. A kiesés tehát az én hibám volt, de nem szabad túl sokat gondolkodnunk minden egyes bukáson. Találtunk néhány dolgot a versenyre, ami lehetővé tette, hogy 1:32-es időt tudjak motorozni. A sebességem nem volt rossz. Szombaton egy másodperccel maradtam el a legjobb időtől, a versenyen csak két tizedmásodpercet kaptam. Kicsit változtattunk az alapokon, és jobban megértettük, hogy mire van szükségem. Ez lehetővé tette, hogy jobban tudjak motorozni.”

Csillaghullás Le Mans-ban a jubileumi futamon ─ Rossi versenyzője történelmet írt

Mir örül, hogy még három hét van a következő nagydíjig:

„Szükségünk van egy kis szünetre, és a hétvége pozitívumaiból kell merítenünk, hogy Mugellóban jobban teljesítsünk. Még hosszú út áll előttünk. Nehéz a Hondával, mert teljesen más, mint a Suzuki, és minden apró részlet számít. Mindig nagyon precíznek kell lenni, de nem terhelheted túl a motor elejét, mert annak csak bukás a vége.”