2024. április 27. 03:36
KezdőlapMotoGPRossi Marc Márquez iránti gyűlölete megfertőzte a paddockot, állítja az LCR szakembere

Rossi Marc Márquez iránti gyűlölete megfertőzte a paddockot, állítja az LCR szakembere

A Mooney VR46 versenyzői osztják Valentino Rossi „gyűlöletét” Marc Márquez iránt, állítja Óscar Haro, az LCR Honda szakembere.

Marc Márquez és Valentino Rossi rivalizálása már csak a szavakra korlátozódhat, nem pedig a MotoGP-pályákra, de Óscar Haro szerint ezt a terhet most Marco Bezzecchi és Luca Marini viseli.

„Az egyetlen, aki a Ducatinak fáj, az Marc. Nem az Aprilia, nem a Yamaha. Ő az egyetlen, aki árthat nekik.  Davide Tardozzi fogta a versenyzőit, és közölte velük, hogy szorongassák meg. A Mooney-nál pedig utálják Márquezt, ami normális, mert lojálisak Valentino Rossihoz, akinek gyűlölete megfertőzte a környezetét.”

A Honda szakértője elmondta, melyik gyártó lenne a legmegfelelőbb Marc Márquez számára

A Mooney VR46 csapat versenyzője, Bezzecchi különösen idén nyújt kiemelkedő teljesítményt, és mindössze egy ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Francesco Bagnaia mögött a június 11-ei mugellói verseny előtt. Márquez legutóbb Le Mans-ban tért vissza sérüléséből.

„Márquez másfél hónapos kiesése után majdnem megszerezte a pole pozíciót; a többi Hondás pedig a 12., 14. és 18. helyen végzett. Azt mondják rá, hogy ő mindenkit megaláz, ahogy más hülyeségeket is hallottam már versenyzőktől. Természetesen egyetértek azzal, amit Jorge Martín mondott, aki kifejtette, hogy sokat tanult a Márquezzel vívott párharcból a versenyen. Jobban szereti így befejezni a versenyt, mint tizedikként. Nyolc bajnoki címe van ezért. Vannak mások is, akik dühösek, mint például Aleix Espargaró, de ha az embernek ennyi bajnoki címe van, nyilván jól csinál valamit, ezt nem lehet elvenni tőle.”