back to top
2024. május 01. 23:56
KezdőlapNégykerékBalesettel indult Jorge Lorenzo idénye Monacóban

Balesettel indult Jorge Lorenzo idénye Monacóban

Jorge Lorenzo nem tudta befejezni a futamot a Porsche Szuperkupa idei kiírásának első, monacói fordulójában. Az egykori motoros aztán a Forma-1-es rajtrácson szelfizett Fernando Alonso autója előtt.

Az előző hétvégén rendezték meg a Porsche Szuperkupa szezonnyitóját, amelyen Jorge Lorenzo is szerepelt. A MotoGP-től 2019-ben visszavonult ötszörös világbajnok idén az egész szezont fogja teljesíteni a sorozatban a Huber Racing színeiben. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a csütörtöki szabadedzést a huszonhatodik helyen fejezte be.

A Forma-1 mezőnye mellett Jorge Lorenzo is versenyezni fog Monacóban ezen a hétvégén

Az időmérőn inden szempontból sikerült javítania: az időeredménye sokkal jobb lett, mint ez nappal korábban: a spanyol versenyző 1:36.517 másodpercet autózott, amivel 2,944 másodperccel maradt el a pole pozíciót megszerző Larry ten Voordétől. Ezzel a huszonnegyedik helyet sikerült megszereznie a rajtrácson, amivel elégedett volt.

„A kvalifikáción körülbelül két másodpercet javultam az edzéshez képest, ami pozitívum – nyilatkozta Lorenzo. – Ezzel együtt még mindig messzebb vagyok a leggyorsabbtól, mint szeretnék.” A spanyol versenyző egyébként 27 fős mezőnyben érte el ezt az eredményt, így valóban van még hova fejlődnie, de bizonyos szempontból nyilvánvalóan hátrányban van a többiekhez képest.

Ami a futamot illeti, Lorenzo jól kezdte a versenyt, hiszen a rajt után két pozíciót is javított. Nem sokkal később azonban jött a negatív fordulat: Alessandro Ghiretti a 3. körben megpördült a Mirabeau-ban, és az exmotorversenyző már nem tudta őt kikerülni. A baleset következtében vélhetően megsérült a hátsó felfüggesztése, így bár a bokszba még vissza tudott evickélni, fel kellett adnia a versenyt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JORGE LORENZO (@jorgelorenzo99) által megosztott bejegyzés

Lorenzo így természetesen nem szerzett pontot, ennek ellenére a későbbiekben is jól érezte magát: a Forma-1-es futam előtt ő is ott lehetett a rajtrácson, és készített egy szelfit honfitársa, a második helyről induló, majd ugyanott végző Fernando Alonso Aston Martinja előtt. A Porsche Szuperkupa a június 30-a és július 2-a közötti hétvégén folytatódik Spielbergben, a Hungaroringre pedig három héttel később látogat el a mezőny.