2024. április 19. 16:34
KezdőlapHírekA Forma-1 mezőnye mellett Jorge Lorenzo is versenyezni fog Monacóban ezen a...

A Forma-1 mezőnye mellett Jorge Lorenzo is versenyezni fog Monacóban ezen a hétvégén

Jorge Lorenzo 2019-ben vonult vissza a MotoGP-től, azóta pedig sok mindent kipróbált. Ami a sportot illeti, azóta kettőről négy kerékre váltott, és sportautó-versenyzésbe kezdett. Tavaly részt vett az olasz Porsche Carrera Kupában, ahol a Q8 Hi Perform színeiben a tizennegyedik helyen végzett az összetettben, legjobb eredménye pedig a vallelungai nyolcadik pozíció volt.

A spanyol pilóta idén is ott van a mezőnyben, és a Misanóban rendezett első fordulóban egy tizenkilencedik, illetve egy nyolcadik hellyel zárta a három héttel ezelőtti hétvégét. Ezzel párhuzamosan azonban a Porsche Szuperkupában is versenyez, egészen pontosan egy 510 lóerős Porsche 911 GT3-assal, csakúgy, mint az olaszországi sorozatban.

Forma-1-es hétvégéken fog versenyezni Jorge Lorenzo

Lorenzo már tavaly debütált a szériában, de akkor csak egy fordulóban vett részt, Imolában a harmincadik helyen zárt. Ahogyan akkor, úgy most is ott kezdődtek volna meg a küzdelmek, de az észak-olaszországi esőzések és az ennek következtében kialakult áradások miatt teljes egészében törölni kellett azt a hétvégét. A szezonnyitó így a mostani hétvégére csúszott.

Így pedig Lorenzóék rendkívül különleges helyszínen, Monacóban kezdik meg a szezont, szokás szerint a Forma-1 betétsorozataként. A 36 éves versenyzőnek aligha lesz könnyű dolga, hiszen motoron és autóban ülve is az épített pályákhoz van hozzászokva, ez pedig az utcai aszfaltcsíkok közül is kifejezetten szűknek számít.

A hétvége egyetlen szabadedzését az ottani hagyományoknak megfelelően már csütörtökön megrendezték. Lorenzo a huszonhatodik, vagyis az utolsó előtti helyen zárt 1:38.675 másodperces idővel, 4,359 másodperccel lemaradva az élen végző Larry ten Voordétől. Az időmérőt ma 18:45-kor rendezik, míg a 17 körös futam vasárnap 11:55-kor fog elrajtolni.