2024. április 19. 14:43
KezdőlapHírekForma-1-es hétvégéken fog versenyezni Jorge Lorenzo

Forma-1-es hétvégéken fog versenyezni Jorge Lorenzo

A Porsche Szuperkupa állandó versenyzője lesz idén Jorge Lorenzo. A széria a Forma-1 betétsorozata, így a spanyol pilóta többek között a Magyar Nagydíj hétvégéjén is fog szerepelni.

Jorge Lorenzo 2019-ben vonult vissza a MotoGP-ből, és azóta néhány egykori kollégájához hasonlóan kettőről négy kerékre váltott. Az ötszörös világbajnok tavaly az olasz Porsche Carrera Kupában versenyzett állandó jelleggel, és az összetettben a tizennegyedik helyen zárt. Emellett a Porsche Szuperkupa első, imolai hétvégéjén is elindult, és a harmincadik pozícióban végzett.

A spanyol pilóta idén is folytatja autóversenyzői karrierjét, és immáron egész szezonon át a Porsche Szuperkupa mezőnyében lesz látható. Lorenzót a tavalyi csapatbajnokság harmadik helyezettje szerződtette. „Örömmel jelentem be, hogy a Huber Racing Team színeiben indulok a Porsche Szuperkupa versenyein 2023-ban – jelentette be saját közösségi oldalain. – Nagyon versenyképes és profi csapat.”

Mindez azt jelenti, hogy Lorenzo Forma-1-es hétvégéken fog versenyezni, ugyanis a Porsche Szuperkupa a négykerekű csúcskategória betétsorozataként működik. Egészen pontosan nyolc fordulót rendeznek: az elsőt május 19-től 21-ig Imolában, az utolsót szeptember 1-től 3-ig Monzában tartják. A magyar szurkolók akár élőben is láthatják őt versenyezni, hiszen július 21-től 13-ig a Hungaroringre is ellátogat a mezőny a Magyar Nagydíj betétfutamaként.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JORGE LORENZO (@jorgelorenzo99) által megosztott bejegyzés

Christoph Huber csapatfőnök és Jorge Lorenzo

Lorenzo ezzel egyértelműen előrelépett autóversenyzői karrierjében. Ez mát kis híján tavaly is megtörtént, hiszen a 35 éves exmotoros megbeszéléseket folytatott a DTM-et akkoriban irányító Gerhard Bergerrel, hogy szabadkártyával elindulhasson a német túraautó-bajnokság egyik futamán. Ez azonban kútba esett, mivel a sorozat irányítása kikerült tízszeres F1-es futamgyőztes kezéből, mert a korábbi promóter megszűnt, és a jogok Német Autóklubhoz, az ADAC-hoz kerültek.

Lorenzónak így nem jött össze az, ami például Andrea Doviziosónak igen. Az olasz versenyző 2019-ben, a misanói hétvégén versenyzett a DTM-ben, egy tizenkettedik, valamint egy tizenötödik helyet szerzett az Audival. Egy másik szakág legendája, Sébastien Loeb pedig tavaly indult el a portimãói idénynyitón, ahol tizenhatodikként, majd tizennyolcadikként ért célba.

Lorenzo egykori csapattársa és nagy riválisa, Valentino Rossi a MotoGP-ből történt 2021-es visszavonulása óta szintén autóversenyzésbe kezdett. A kilencszeres világbajnok idén már két hosszú távú futamot is teljesített: A Dubaji 24 órás versenyen a harmadik, míg a Bathursti 12 órás viadalon a hatodik pozíciót gyűjtötte be aktuális csapattársaival.