back to top
2024. május 03. 05:35
KezdőlapMotoGPCsonttöréssel és a kutyája megkínzásával fenyegették meg Rea-t

Csonttöréssel és a kutyája megkínzásával fenyegették meg Rea-t

A versenyzők a közösségi médiában újra és újra szembesülnek az ellenségeskedéssel és a negatív kommentekkel. A Superbike-rekordbajnok Jonathan Rea elárulta, ő hogyan kezeli ezt.

A közösségimédia-platformok széles körű fórumot kínálnak a rajongóknak a különböző témák megvitatására és a vélemények kinyilvánítására. Az ellenségeskedés és a gyűlölködés rendszeresen jelen van.

Az élsportolók a média reflektorfényében vannak, így szerepelnek a közösségi médiában is. Rajongóik szurkolnak hőseiknek, és velük együtt ünneplik sikereiket. A kudarcokat és az esetleges vétségeket is kommentálják, néha hevesen. Ezt a motorversenyzők is újra és újra megtapasztalják. A MotoGP-ből kiemelkedő példa erre Pecco Bagnaia, akit a legutóbbi, a szatellitcsapatok motorjaival kapcsolatos kijelentései után a szőnyeg szélére állították, vagy Maverick Viñales, aki 2021-ben deaktiválta Twitter-fiókját, miután a portugál futamot követően heves kritikák érték a közösségi oldalakon.

Már jelentkező is akad Toprak Razgatlıoğlu helyére

A hatszoros Superbike-világbajnok, Jonathan Rea is sokat hallatott magáról a neten. Amikor 2022-ben a magny-cours-i második főfutamon egy agresszív manőver után a világbajnoki éllovas Álvaro Bautista elesett, a 36 éves versenyző kapott hideget-meleget. Hogyan kezeli ezt Rea?

„Amikor fiatalabb voltam, mindig tudni akartam, hogy mit mondanak rólam. Ma már nem keresem a rólam szóló véleményeket, főleg ilyen kényes helyzetek után. Igyekszem jól viselkedni, és mindig méltósággal akarom elhagyni a paddockot. Mindenkinek megvan a véleménye. Az emberek arról akarnak beszélni, amiről akarnak. A versenyhétvégéken a nővérem és egy barátom gondoskodik a közösségi platformjaimról. Jól csinálják, és gyorsan letiltják a rossz kommenteket. Egyszer a nővérem mondta, hogy törölt egy nagyon negatív kommentet az Instagram-oldalamon. Egy srác azt írta egy fotóra, amin a kutyámmal vagyok, hogy el akar jönni hozzám, és összetörni a csontjaimat, ahogyan a kutyáméit is.”

„Amikor a nővérem mesélt erről a fickóról, azt gondoltam magamban, jó, hogy nem láttam ezt a megjegyzést. Néha nehéz, de amikor megnyerek egy versenyt, és képeket posztolok róla, akkor száz kedves kommentet kapok, ami nagyon jó.”