2024. április 27. 05:40
KezdőlapSuperbikeMár jelentkező is akad Toprak Razgatlıoğlu helyére

Már jelentkező is akad Toprak Razgatlıoğlu helyére

Dominique Aegerter, aki újoncként jelenleg a Superbike-világbajnokságban a hatodik helyen áll a világbajnoki tabellán, joggal reménykedik abban, hogy Toprak Razgatlıoğlu helyett a Yamaha gyári csapatában kap helyet.

Miután Moto2-es karrierje a Kiefer Racing, valamint Forward színeiben nem alakult túl eredményesen, Dominique Aegerter úgy döntött, hogy a sarkára áll. Először 2020-ban váltott a MotoE-világbajnokságra, ahol a német Dynavolt Intact csapathoz igazolt. Első szezonjában harmadik lett az összesítésben, 2021-ben második, tavaly pedig bajnok lett. A 32 éves svájci ugyanakkor egy példátlan szezon után másodszor is Supersport-világbajnokká koronázta magát.

A Yamaha Superbike-szerződéssel jutalmazta a népszerű és remek formában lévő svájcit a gyár által támogatott Giansanti Racing csapatban. Aegerter, aki a suzukai nyolcórás világbajnoki futamon már háromszor állt dobogón, rögtön remekül megbarátkozott az R1-essel, rendszeresen túlszárnyalja csapattársát, Remy Gardnert, és 12 futam után a hatodik helyen áll a tabellán.

Hivatalos: csapatot vált a Yamaha világbajnok versenyzője

A Pata Yamaha gyári versenyzője, Toprak Razgatlıoğlu BMW-hez való átigazolása után Paul Denning gyári csapatában 2024-re megüresedett egy hely.

Vajon Domi Aegerter lát esélyt arra, hogy elnyerje ezt az áhított ülést?

„Természetesen hallottam a hírt” ─ magyarázta a svájci pilóta a SPEEDWEEK.com kérdésére.

„Hm, a bátyám, Kevin biztosan közbenjár majd értem. Jó lenne egy gyári motoron ülni, de várjuk ki a végét. Végül is nagyon elégedett vagyok a mostani GRT csomagommal, de a Yamahával biztosan lesznek tárgyalások erre vonatkozóan.”