2024. március 29. 14:37
KezdőlapMotoGPBezzecchi és Bagnaia rivalizálása barátságuk rovására mehet?

Bezzecchi és Bagnaia rivalizálása barátságuk rovására mehet?

Bár a MotoGP-bajnok Francesco Bagnaiával szoros a kapcsolata, Marco Bezzecchi szerint nehéz fenntartani ezt a barátságot, amikor együtt versenyeznek.

A MotoGP-világbajnokság élén mindössze egy pont választja el Marco Bezzecchit és Pecco Bagnaiát egymástól, jelenleg utóbbi vezet. Ha Bagnaia legutóbb nem ütközött volna Maverick Viñalesszel, akkor a gyári Ducati pilótája a győzelemért harcolhatott volna a későbbi futamgyőztes Bezzecchivel.

Jelentősen átalakulhat a Ducati pilótafelállása a következő idényre

Miután hat győzelmet osztottak meg egymás között, és a VR46 Akadémián való rendszeres közös edzéseknek köszönhető nagyszerű kapcsolatuk ellenére egyre nagyobb riválisokká válnak, melyről Bezzecchi így nyilatkozott:

„Ez pontosan az, aminek kívülről látszik. A versenyhétvégék alkalmával is sokszor odajön hozzám, hogy köszönjön és beszélgessünk egy kicsit. Nagyon barátságos, jó barátok vagyunk, de a pályán nehéz barátokat szerezni. A MotoGP-ben nagyon nagy a rivalizálás, és erős a verseny, de az, hogy itt van ő és a többi srác az akadémiáról, egy kicsit jobbá teszi ezt. Remélem, hogy megmarad a jó kapcsolatom vele.”