2024. április 19. 18:41
KezdőlapMotoGPJelentősen átalakulhat a Ducati pilótafelállása a következő idényre

Jelentősen átalakulhat a Ducati pilótafelállása a következő idényre

Marco Bezzecchi teljesítménye állítólag felkeltette a gyári Ducati érdeklődését, ám sajtóértesülések szerint a Yamaha is lecsapna az olasz pilótára. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy a Pramac valamelyik versenyzőjének helyére igazol.

Csupán öt futam zajlott le az idei MotoGP-világbajnokságból, de máris beindultak a találgatások a 2024-es pilótafelállással kapcsolatban. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó kérdés egyértelműen Marc Márquez jövője, akivel kapcsolatban felmerült, hogy a KTM-hez igazol. Igaz, nemrég Pit Beirer, az osztrák gyártó motorsport-igazgatója cáfolta ezeket a pletykákat.

A KTM eloszlatta a pletykákat: Marc Márquez leigazolása szóba sem jöhet

A Ducatinál szintén beindult a mozgás, legalábbis ha lehet hinni a különböző híreszteléseknek. Fabio Di Giannantonio teljesítménye hiába javult valamelyest a tavalyi szezonhoz képest, helyére valós eséllyel pályázik a Moto2 tabelláját vezető Tony Arbolino. Azonban nem a Gresini versenyzője az egyetlen a bolognai gyártó versenyzői közül, akinél kérdéses, hogy hol folytatja jövőre.

Tavaly nem kapott segítséget a csapatától, ezzel magyarázza idei fejlődését a Ducati versenyzője

Könnyen lehet, hogy az átigazolási szezon kulcsfigurája Marco Bezzecchi lesz. Ő persze nem a gyenge teljesítménye miatt hagyhatja el jelenlegi csapatát, a VR46-ot. Épp ellenkezőleg, hiszen eddig kiválóan szerepelt, és mindössze 1 pontra van a listavezető Francesco Bagnaiától. A La Gazzetta dello Sport pedig úgy tudja, hogy ennek láttán a gyári alakulat is szemet vetett rá. Arról azonban egyelőre nem szól a fáma, hogy a címvédő vagy Enea Bastianini helyére érkezne.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy ott fog kikötni, ugyanis az olasz sportnapilap szerint még legalább két másik opció elképzelhető. Az egyik a Yamaha, amely állítólag szintén szeretné megszerezni magának, alighanem a továbbra is halovány Franco Morbidelli helyére. A japánok ugyan nem a legszebb korszakukban járnak, de az elméletet erősítheti, hogy Valentino Rossi csapatáról az a hír járja, hogy 2025-től a Yamaha motorjaira vált.

A cikkben hozzáteszik, hogy a Ducati „nem akarja elveszíteni” Bezzecchit, aki már két győzelmet is aratott a szezon során. Ezzel együtt távolról sem biztos, hogy tudnak neki helyet biztosítani a gyári csapatnál, ám ha így folytatja, akkor mindenképpen feljebb kell őt léptetni a ranglétrán. Erre lehet megoldás a szintén a legújabb motorokat használó Pramac.

Bezzecchi
Bezzecchinek több opciója is lehet (Fotó: MotoGP Média)

Jorge Martínt korábban ugyancsak szóba hozták a Yamahával, ám a spanyol pilóta nemrég lehűtötte a kedélyeket az ezzel kapcsolatos spekulációkat illetően. Amennyiben ő marad jelenlegi csapatánál, úgy a Ducati Johann Zarco helyére ültethetné be Bezzecchit. A francia versenyző ezzel együtt maradna az olasz gyártó kötelékében, csak éppen nem a MotoGP-ben, hanem a Superbike-világbajnokság mezőnyében szerepelne.