2024. április 19. 08:42
KezdőlapMotoGPA világbajnoki címvédő komoly sérülést szenvedett a Le Mans-i hétvégén

A világbajnoki címvédő komoly sérülést szenvedett a Le Mans-i hétvégén

Francesco Bagnaia nem úszta meg sérülés nélkül a Maverick Viñalesszel történt incidenst, bokatörést szenvedett, de ez nem akadályozhatja meg abban, hogy részt vegyen az Olasz Nagydíjon.

Újabb dráma a Ducati számára. Nem elég, hogy a címvédő már számos nullázást produkált az idei szezonban, most meg is sérült. A Le Mans-i futamon az Aprilia versenyzője, Maverick Viñales sodorta magával a kavicságyba, és mivel Bagnaia a múlt vasárnapi franciaországi baleset után még mindig fájdalmat érzett a jobb bokájában, Misanóban további vizsgálatokon esett át, amelyek során részleges törést állapítottak meg nála.

Baromságnak titulálták a MotoGP-címvédő nyilatkozatát, Bagnaiának elege van

A MotoGP június 11-én tér vissza a hatodik fordulóra Mugellóban. Bagnaia tavaly megnyerte az olasz futamot, és esze ágában sincs kihagyni ezt a helyszínt idén. A Ducati gyári versenyzője jelenleg 94 ponttal vezeti a tabellát. Marco Bezzecchi mindössze egy ponttal van lemaradva, és ha Bagnaia nem a legjobb formájában érkezik Mugellóba, akkor a Mooney VR46 pilótája esélyt kaphat arra, hogy visszavegye a bajnoki vezetést.