2024. április 25. 12:19
KezdőlapMotoGPAz elkeseredett Quartararo visszajelzéseire alapozva keresi a kiutat a gödörből a Yamaha

Az elkeseredett Quartararo visszajelzéseire alapozva keresi a kiutat a gödörből a Yamaha

Fabio Quartararo visszajelzéseit használja a Yamaha problémás motorjuk fejlesztéséhez, állítja Eric De Seynes, a Yamaha Motor Europe elnöke.

Fabio Quartararo meglehetősen elkeseredett. 2021-es beállításokat fog használni év hátralévő részében, állította Le Mans-ban, egy újabb nehéz hétvége után. A legutóbbi jerezi teszten kipróbált futóművet, kipufogót és aero alkatrészeket máris elvetette a csapat. Eric De Seynes, a Yamaha Motor Europe elnöke azonban a BT Sportnak elmondta, hogy Quartararo panaszait igenis komolyan veszik:

„Keményen dolgoztunk, Fabio tapasztalataira alapozva az elmúlt egy évben. Belefektettünk egy új motorba, ami láthatóan sokkal jobb végsebességet produkál, mint a tavalyi. Látjuk, hogy a KTM és a Ducati nagyon az aerodinamikai fejlesztések területére fókuszál. Kompenzálhatják a hiányzó pontjaikat. Nekünk már nincs meg az az előnyünk, ami a múltban megvolt, de keményen dolgozunk, hogy visszanyerjük azt.”

Quartararo szörnyű időszakon megy keresztül, a Yamahának cselekednie kell

„A versenytempónk nem rossz. Fabio nyolc versenyzőt előzött meg a Le Mans-i sprintfutamon. Élvezte a motorozást. Viszont három helyett már csak két edzésünk van a gyakorlásra. A kvalifikáción egyelőre még dolgoznunk kell, versenykörülmények között viszont ott lehetünk az élen.”

Quartararo hazai hétvégéje sem úgy sikerült, ahogyan azt a francia pilóta elképzelte. A sprintfutamban a nyolcadik helyről bukott, majd vasárnap hibázó versenytársainak köszönhetően szerezte meg a hetedik helyet.