2024. április 20. 02:15
KezdőlapMotoGPQuartararo szörnyű időszakon megy keresztül, a Yamahának cselekednie kell

Quartararo szörnyű időszakon megy keresztül, a Yamahának cselekednie kell

A Yamaha sztárjának Fabio Quartararónak a 13. helyről kellett rajtolnia a hazai sprintfutamon, majd nullázott. Bosszús, mert a csapata nem halad egyről a kettőre.

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo, aki szombaton a 4,1 km-es Bugatti pályán harmadik helyen végzett a kvalifikáció első szakaszában, lemaradt a Q2-ről, így a 13. rajtkockából kellett rajtolnia hazai sprintversenyen.

„Ez biztosan nem az a kvalifikáció volt, amire számítottunk” ─ nyilatkozta a francia pilóta.

A Monster Yamaha bokszában aggódó arcok ültek, hiszen a Le Mans-i kanyargós pálya az elmúlt 20 évben mindig is kedvező helyszín volt az M1-es Yamaha számára.

Ismét óriási csatát hozott a sprintverseny, de Quartararo megint hibázott

Quartararo már pénteken panaszkodott az agresszív motorra és a futóműre, amely minden alkalommal imbolygott alatta.

„Nem tudok mit üzenni a rajongóimnak itt Franciaországban. Csak a csapatnak üzenem, hogy megoldást kell keresnünk. Úgy döntöttem, hogy nem fogok tovább mérgelődni, mert minden egyes alkalommal, amikor mérges leszek, a helyzet csak még nehezebbé válik. A legnehezebb időszakon megyünk keresztül, amit a Yamahánál eltöltött öt évem alatt eddig átéltem. Már kilenc versenyen vagyunk túl, mert a sprinteket is beleszámolom, de nincs megoldás a láthatáron. Nincs alapunk és nincs sebességünk. Most ki kell találnunk, hogyan vészeljük át ezt a szezont.”

Quartararo figyelmeztette a Yamahát: ha nem lesz javulás, biztosan távozni fog

„Kipróbáltuk az új kipufogórendszert, nem működött. Kipróbáltuk az új futóművet, nem működött. Az aerodinamikai változtatások sem segített rajtunk, ahogy az elektronika sem. Talán egy beállítás volt, ami javított valamelyest a helyzeten, de minden technikai újítás, amit egyébként kipróbáltunk, hasztalan volt.”

„Mentálisan nehéz időszakon megyek keresztül, mert amikor az ember ahhoz van szokva, hogy dobogós helyezésekért és győzelmekért küzd, az ilyen eredményeket nehéz elviselni.”

Quartararónak újabb csalódást kellett megélnie, hiszen a szombat délutáni sprintversenyen is bukott. Egyelőre kilátástalannak tűnik a helyzet a francia pilóta számára.