2024. március 29. 13:28
KezdőlapMotoGPQuartararo figyelmeztette a Yamahát: ha nem lesz javulás, biztosan távozni fog

Quartararo figyelmeztette a Yamahát: ha nem lesz javulás, biztosan távozni fog

Fabio Quartararót egyre inkább elkeseríti a Yamahánál uralkodó helyzet. A folyamatos sikertelenség miatt a francia versenyző elgondolkodott a jövőjét illetően.

A 2021-es MotoGP-bajnok kiábrándító 2023-as évet él meg eddig, eltekintve egy COTA-n elért dobogótól. Fabio Quartararo a 10. helyen végzett a múlt hétvégén Jerezben, a piros zászlós megszakítást követően.

„A megbeszéléseken gyakran csend van, senki sem beszél” ─ mondta a La Gazzetta dello Sportnak a francia versenyző a jerezi teszt előtt.

„Fogalma sincs senkinek, miért küszködünk ennyire, miért olyan agresszív a motor, ráadásul én abszolút nem érzem jól magam rajta. Kifejezetten rosszul viselem, mikor látom, hogy mások milyen jó időket mennek nehéz körülmények között, mi pedig a közelükbe sem érünk.”

Lorenzo azt állítja, utat tudott volna mutatni a Yamahának a fejlődés irányába

Arra a kérdésre, hogy a Yamaha motorjával volt-e a legtöbb gond, Quartararo így válaszolt: „Egyértelműen.”

A franciát 2024 végéig köti szerződés a japán gyártóhoz, de benne van a pakliban, hogy nem hosszabbít, amennyiben nem változnak a dolgok.

„Most csak az idei évre akarok gondolni, de eljön majd az az idő is. A 2024-es motoron múlik majd. Ha olyan lesz, mint az idei, akkor biztosan másban kell majd gondolkodnom.”

„A mostani gép sokat javult, bár a lemaradás alapvetően ugyanolyan mértékű, mint korábban. Hiányzik a motorerő, és ez megköveteli, hogy ne használjuk ki az aerodinamikát, de ezzel egy időben elvesztettük a stabilitást. Inkább fokoztuk a problémákat, minthogy megoldottuk volna őket. 2019-ben a szárnyak nagyjából ugyanolyanok voltak, de a motor stabilabb volt. Ezzel szemben, ha megnézed a négy évvel ezelőtti Ducatit és a mostanit, ég és föld a kettő.”