2024. április 25. 14:00
KezdőlapMotoGPMarc Márquez Le Mans-i indulása is kérdéses

Marc Márquez Le Mans-i indulása is kérdéses

Las Termas, Texas és Jerez után Marc Márquez a Le Mans-i futamot is kihagyja? Egyes jelek erre utalnak, mivel Honda sztárjának még mindig fájdalmai vannak.

Marc Márquez a múlt heti jerezi tett látogatása során nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a Le Mans-i futamon rajthoz áll-e. A 30 éves spanyol akkor kifejtette, hogy három független orvosi csapat is azt tanácsolta neki, hogy ne induljon Jerezben.

Márquez paddockbeli környezete azonban azt is elárulta, hogy a jobb keze első kézközépcsontján apró csavarokkal rögzítették a törést a műtét során, amelyek még mindig fájdalmat okoznak a Honda sztárjának, amikor fékezési manővert imitál a motoron. A spanyol versenyző és az orvosok a jövő hét kedden fogják felmérni, hogy javult-e a helyzet. Ezután dől el, hogy van-e értelme visszatérni, mivel Le Mans-ban hat kemény féktáv van, illetve egy úgynevezett stop-and-go pályáról van szó.

Aggódhatnak Marc Márquez szurkolói? – a Honda a visszatérésről versenyzője beszélt

Mivel a tizennyolcadik helyen álló versenyző bajnoki esélyei nullára csökkentek, így a visszatérése júniusra is halasztható. Akkor három nagydíj következik: Mugello, Sachsenring és Assen, ahol összesen hat vb-futamon több pontot lehet szerezni, mint Franciaországban.

A Kalex futóművet, amelyhez Márquez nagy reményeket fűz, nagy valószínűséggel nem fogják használni Le Mans-ban, mert nincs belőle elég, és azt Joan Mir csak egy körön keresztül tesztelte, a többi állandó versenyző pedig egyáltalán nem. Ha Márquez kénytelen lemondani a versenyen való részvételről, akkor Stefan Bradl ugorhat be helyette.