2024. április 26. 05:29
KezdőlapMotoGPLorenzo elárulta korábbi, akkor érthetetlennek tűnő döntése okát

Lorenzo elárulta korábbi, akkor érthetetlennek tűnő döntése okát

A Gigi Dall’Igna technikai képességeibe vetett hite győzte meg Jorge Lorenzót, hogy a 2017-es MotoGP-szezon előtt kockázatos lépésre szánja el magát, és elhagyja a Yamahát a Ducati kedvéért.

Jorge Lorenzo kilenc évet töltött a Yamahánál, három világbajnoki címet és 44 futamgyőzelmet szerzett. Eközben Dall’Igna, aki Lorenzóval dolgozott együtt, amikor az Aprilia csapatát vezette a 125-ös és 250-es géposztályokban, 2013 végén érkezett a küszködő Ducatihoz a királykategóriába. Azonban egészen 2016-ig kellett várni, hogy a Ducati végre megnyerje első versenyét Casey Stoner távozása óta.

„Akkoriban nagyot kockáztattam, amikor a Yamahától, ahol sokat nyertem, a Ducatihoz igazoltam, amely 2007-et leszámítva soha nem nyert bajnoki címet” ─ mondta Lorenzo a MotoGP.com-nak.

„Hittem abban, hogy Gigi Dall’Igna végül meg fogja csinálni. Ezért mertem váltani, mert ő minden álmát és célját képes megvalósítani.”

Lorenzo azt állítja, utat tudott volna mutatni a Yamahának a fejlődés irányába

Sajnos Lorenzo és a Ducati számára a siker túl későn, a második szezonja közepén jött el, miután már aláírt a Repsol Hondához 2019-re.

Míg a spanyol csapattársa, Andrea Dovizioso a 2017-2019 közötti időszakban rendre világbajnoki második lett, egy másik olasz, Francesco Bagnaia volt az, aki végül átadta Dall’Ignának a királykategória koronáját.

„Kár, hogy ez nem akkor történt meg, amikor én ott voltam a csapatban. Igazán nagy kár” ─ zárta gondolatait Lorenzo.