2024. április 20. 05:40
KezdőlapMotoGPA KTM eloszlatta a pletykákat: Marc Márquez leigazolása szóba sem jöhet

A KTM eloszlatta a pletykákat: Marc Márquez leigazolása szóba sem jöhet

Az elmúlt hónapokban futótűzként terjedt a pletyka, mely szerint Marc Márquez a KTM-nél folytatná a pályafutását abban az esetben, ha elhagyja a Hondát. Az osztrák gyártó egyértelműen kijelentette: szóba sem került ilyesmi köztük és a cerverai pilóta között.

Marc Márquez eddigi szezonja nem egészen úgy alakul, ahogyan azt a 30 éve versenyző elképzelte. A spanyol klasszis Le Mans-ban tért vissza korábbi sérüléséből, ezenkívül egy olyan motorral versenyez, mely jóval gyengébb, mint az ellenfeleké. Pletykaszinten felmerült, hogy Márquez esetleg a KTM-hez igazol a szezon végén, amennyiben a Honda nem talál megoldást a jelenleg fennálló problémákra. A spanyol azonban mindenkire rácáfolt, hiszen a Francia Nagydíjon briliáns teljesítményt nyújtott egészen addig, amíg az utolsó előtti körben ki nem esett a versenyből.

Pit Beirer, a KTM vezetője a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva cáfolta a pletykát: „Jelenleg négy nagyon erős MotoGP-pilótával állunk szerződésben. Szóval számunkra bók, hogy az emberek arról beszélnek, hogy Marc Márquez esetleg csatlakozhat a Red Bull KTM-hez, így ez nem probléma.”

Stefan Pierer, a csapat versenyigazgatója egy kissé élesebben fogalmazott a téma kapcsán:

„Marc Márquez szóba sem jöhet a KTM számára, mert ha ő nyer, akkor azt fogják gondolni, hogy azért tudta behúzni a győzelmet, mert ő Marc Márquez. Ha viszont veszít, akkor minket fognak okolni, mert nem biztosítottunk versenyképes motort számára. Mi kitartunk a fiatal versenyzőink mellett.”

Bár a Red Bull szoros együttműködésben áll az osztrák márkával, de igyekeznek hangsúlyozni, Márqueznek nincs helye a márka hivatalos vagy szatellit struktúráiban.

Okként többek között az szerepelt, hogy Márqueznek 2024-ig 15-20 millió dollár közötti szerződése van a HRC-vel, és ilyen összegeket egyetlen más gyártó sem fizet.