2024. március 28. 12:30
KezdőlapHírekÍme Marc Márquezék első ügyfele, aki meg akarja dönteni mentora rekordjait

Íme Marc Márquezék első ügyfele, aki meg akarja dönteni mentora rekordjait

A Márquez testvérek arculati jogait kezelő cég új ügyféllel bővült egy 15 éves versenyző személyében. Maximo Martínez Quiles jelenleg a Red Bull Rookies Cupban szerepel, később viszont minden kategóriában világbajnok szeretne lenni.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Marc és Álex Márquez a Francia és az Olasz Nagydíj közötti négyhetes szünetet többek között azzal töltötték, hogy együtt edzettek Aragónban. Hozzájuk csatlakozott egy 15 éves tehetség, Maximo Martínez Quiles, aki nem csak ebből a szempontból kötődik a spanyol testvérpárhoz.

Tavaly útjára indult a Vertical elnevezésű cég, amely a két Márquez arculati jogait hivatott kezelni. A vállalat mögött új menedzserük, Jaime Martínez áll, persze rajtuk kívül. A spanyol szakember nemrég váltotta Emilio Alzamorát ebben a pozícióban. Most viszont már nem csak a 30, illetve 27 esztendős versenyző számít a cég ügyfelének, ugyanis egy új kliens is fellelhető a honlapon.

Ő pedig nem más, mint az említett Quiles, aki tavaly három futamgyőzelemmel a harmadik helyen végzett a Red Bull Rookies Cupban, jelenleg pedig a negyedik pozíciót foglalja el a tabellán. A DAZN munkatársaként dolgozó Ricardo Jové úgy fogalmazott, hogy Quiles „egy feltörekvő sztár, aki kiemelkedik a Red Bull [Rookies] Cupban és az ETC Junior GP-ben”. A spanyol motorosnak nagy tervei vannak.

„Kiskorom óta mindig is szerettem a MotoGP-t – olvasható a Red Bull honlapján. – Apám tizennyolc évesen itt versenyzett Spanyolországban, országúti versenyeken, de az nem volt fontos bajnokság. A pilóták közül Luis Salom és Marc Márquez a [két] hősöm]. Minden kategóriában világbajnok szeretnék lenni, és ha lehet, akkor megpróbálom megdönteni az összes rekordot.”

Quiles négyéves kora óta motorozik, és nyolcesztendősen vett részt első komoly versenyén. Azóta számos kategóriában szerezte meg a spanyol bajnoki címet, 2021-ben pedig nem talált legyőzőre a Hawkers European Talent Cupban. Nem véletlen, hogy ő is ezt az évet emlegeti annak kapcsán, hogy mióta tudja igazán kezelni a nyomást.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Máximo Martínez Quiles (@maximoquiles28) által megosztott bejegyzés

„2021-ben megtanultam, hogyan kell kontrollálni a nyomást, amikor a bajnoki címért küzdök – fogalmazott. – Szeretem a gyors kanyarokat, valamint az olyan pályákat, amelyek nagyon technikásak, és amelyeken sok az emelkedő és a lejtő. Nagy megelégedést ad, amikor motorozom, és amikor az egész csapattal és a családommal együtt ünneplem a győzelmeket. Azt is élvezem, hogy együtt lehetek a barátaimmal a paddockban. Jó, hogy sokat tanultam, például rajtoljak nyugodtabban a futamon, ne legyek túl dühös, amikor nem mennek jól a dolgok, és még sok minden mást.”