2024. április 25. 13:20
KezdőlapMotoGPLorenzo szerint a tavalyi Bagnaia-bravúrt idén egy másik Ducati-pilóta viszi majd véghez

Lorenzo szerint a tavalyi Bagnaia-bravúrt idén egy másik Ducati-pilóta viszi majd véghez

Jorge Lorenzo úgy véli, hogy a következő MotoGP-bajnok nem Francesco Bagnaia, hanem egy másik Ducati-pilóta lesz.

Enea Bastianini első szezonja a Ducati gyári versenyzőjeként eddig nem alakul túl fényesen. Jorge Lorenzo azonban úgy gondolja, hogy ő lehet a következő, aki bajnoki címet nyer a királykategóriában. Jorge Martín is egyike azon pilótáknak, akikben Lorenzo látja ennek lehetőségét, ám furcsa módon egy név nem került fel a spanyol listájára, aki nem más, mint Marco Bezzecchi.

Az idei szezonban eddig két győzelmet szerző Bezzecchi a számok alapján a második legjobb Ducati-pilóta. Pecco Bagnaia több futamot nyert, ezért is vezet Valentino Rossi csapatának pilótája előtt mindössze egy ponttal, azonban a címvédő többször hibázott is.

A MotoGP.com-nak nyilatkozva Lorenzo elmondta, hogy a következő bajnok biztosan egy Ducati nyergében fog majd ülni, és ha nem Bagnaiának hívják, akkor Bastianini vagy Martín lehet majd az.

Friss hírek érkeztek a gyári Ducati sérült versenyzőiről

„Nekem Bastianini tetszik. Szerintem csak a rajtot és az első néhány kört, valamint a kvalifikációt kell még jól összeraknia, de ő egy igazi versenymenő.”

Lorenzo úgy véli, hogy Márquez végül csatlakozni fog a Ducatihoz, hogy ismét örökös futamgyőztes legyen, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egy szatellitcsapatnál kell majd versenyeznie.

„Szerintem csatlakozni fog a Ducatihoz, még abban az esetben is, ha az ajánlat, amit kap, nem lesz túl jövedelmező számára. Őt nehéz lesz legyőzni, még 31-32 évesen is, de Marc Márquez az Marc Márquez.”