2024. április 27. 05:00
KezdőlapMotoGPFriss hírek érkeztek a gyári Ducati sérült versenyzőiről

Friss hírek érkeztek a gyári Ducati sérült versenyzőiről

Davide Tardozzi elárulta, milyen állapotban vannak a gyári Ducati sérült pilótái. Az olasz istálló csapatmenedzsere elmondta, hogy Enea Bastianini biztosan nem lesz tökéletes állapotban.

Bár Francesco Bagnaia vezeti a MotoGP bajnoki tabelláját, nem lehet azt mondani, hogy a gyári Ducati számára ideálisan indult volna az idei szezon. Amellett, hogy a címvédő rengeteg pontot eldobott már, így csak 1 egységgel előzi meg az összetettben a második helyen álló Marco Bezzecchit, ő és csapattársa, Enea Bastianini is sérüléssel küszködik.

A világbajnoki címvédő komoly sérülést szenvedett a Le Mans-i hétvégén

A 26 éves motoros helyzete azért jóval egyszerűbb: Bagnaia a Maverick Viñalesszel történt Le Mans-i ütközés következtében szenvedett bokatörést. A Ducati azonban már akkor jelezte a nyilvánosság felé, hogy a következő hétvégéje nincs veszélyben, amikor meglettek a vizsgálatok eredményei. Ezt most Davide Tardozzi is megerősítette.

„Eléggé biztos vagyok benne, hogy Mugellóra százszázalékos lesz, így ő lesz az egyik esélyes [a győzelemre]” – nyilatkozta a gyári Ducati csapatmenedzsere. Ha Bagnaia valóban tökéletes vagy legalább ahhoz közeli állapotban lesz, akkor hazai pályán, a június 9-e és 11-e között megrendezendő Olasz Nagydíj hétvégéjén növelheti előnyét a tabellán.

Ami Bastianinit illeti, a négyszeres MotoGP-futamgyőztes visszatérése még mindig nem biztos, bár Tardozzi korábbi kijelentése alapján azért elég valószínű. A 25 esztendős pilóta a Portimãóban elszenvedett lapockatöréséből lábadozik, és múlt héten már felülhetett a bolognai gyártó Superbike-motorjára. Ami viszont biztos, hogy a mugellói fordulóra nem lesz tökéletes állapotban.

„Bastianini meglehetősen gyors volt azok után, hogy hosszú ideig nem ült motoron – fogalmazott Tardozzi. – Egyértelmű, hogy fizikailag továbbra sincs rendben. A válla nem fájt, de az erőnlét hiánya okozott neki apró problémákat. Remélem, hogy a jobb válla kicsit megerősödik. Szerintem, ha minden jól megy, akkor nyolcvanszázalékos lesz.”

Újra motoron a gyári Ducati sérült versenyzője, aki ismét megpróbál visszatérni (képek)

Bastianini az idei évre kapott szerződést a gyári Ducatinál, és tavalyi teljesítménye alapján sokan úgy vélték, hogy esélyes lehet a világbajnoki címre. Hogy mi lett volna, ha egészséges marad, azt már soha nem fogjuk megtudni, ami viszont tény, hogy 94 pontos hátrányba került csapattársával szemben. Ezzel a végső győzelem alighanem elúszott számára, de hazai nagydíján lényegében elkezdheti a maga idényét.