back to top
2024. május 08. 06:51
KezdőlapMotoGPÚjra motoron a gyári Ducati sérült versenyzője, aki ismét megpróbál visszatérni (képek)

Újra motoron a gyári Ducati sérült versenyzője, aki ismét megpróbál visszatérni (képek)

Enea Bastianini hazai pályán, az Olasz Nagydíjon akar visszatérni a MotoGP mezőnyébe sérülése után. Az erre való felkészülés jegyében motorra ült egy, a futam helyszínén, Mugellóban rendezett privát teszten.

Enea Bastianini nagy reményekkel vághatott neki az idei szezonnak, hiszen a Gresinitől a Ducati gyári csapatához igazolt. Az idény azonban katasztrofálisan indult számára, hiszen az év első futamán, a portimãói sprintversenyen Luca Marini kiütötte őt, a négyszeres MotoGP-futamgyőztes pedig megsérült, amiért nemhogy a másnapi viadalon, de a következő hétvégéken sem vehetett részt.

A 25 éves versenyzőnek egészen pontosan a jobb oldali lapockája tört el. Csapata kezdetben abban reménykedett, hogy csak a termasi futamról fog hiányozni, és Austinban már visszatérhet, ám ez nem valósult meg. A Spanyol Nagydíjra azonban már elutazott, de még az első edzés előtt kiderült, hogy nincs versenyzésre alkalmas állapotban, így visszalépett a küzdelmektől.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Enea Bastianini (@bestia23) által megosztott bejegyzés

A Le Mans-i fordulót szintén kihagyta, de Davide Tardozzi a gyári Ducati csapatmenedzsere nemrég elárulta, Mugellóban szinte biztosan visszatérhet. Az erre történő felkészülés jegyében pedig Bastianini felült a Ducati Superbike-motorjára, méghozzá a június 9-e és 11-e között esedékes hétvége helyszínén, hogy felmérje jelenlegi állapotát, és persze valamennyire visszaszokjon a körülményekhez.

Mindez egyébként kedden, egy privát teszt keretében történt meg, amelyen mások is részt vettek. A Ducati részéről ott volt Danilo Petrucci, aki a Francia Nagydíjon helyettesítette Bastianinit, és kifejezetten jó teljesítményt nyújtott ebben a szerepben. A Crash.net beszámolója szerint rajta kívül Cal Crutchlow, a Yamaha tesztpilótája is körözött a pályán.

Fájdalmas és sokak számára dühítő döntésre szánta el magát a Ducati

Mivel Bastianini már a szezonnyitó sprintfutamának elején megsérült, pontot nem szerezhetett, így már most jelentős hátrányba került csapattársával, a 94 egységgel rendelkező listavezető Francesco Bagnaiával szemben. Ennek kapcsán Tardozzi megjegyezte, hogy a szezon végén döntenek arról, hogy beállítsák-e a címvédő mögé, de addig futhatja a saját versenyeit.