2024. március 29. 09:03
KezdőlapMotoGPMegsérült Rossi egyik versenyzője

Megsérült Rossi egyik versenyzője

Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy Luca Marini csuklósérülést szenvedett a Francia Nagydíjon elszenvedett balesetének következtében. Az olasz versenyzőnek azonban nem kell futamot kihagynia emiatt.

Luca Marini élete egyik legnagyobb mentését mutatta be a tíz nappal ezelőtti Francia Nagydíj 6. körében, miután a 4-es kanyarban ráment a belső rázókőre, és elvesztette a motor elejét. Valentino Rossi féltestvérének sikerült megfognia a versenygépet, ám a hiba miatt lendületet vesztett, és bár csapattársa, Marco Bezzecchi ki tudta kerülni, Álex Márquez túl későn vette észre őt, és nekiment.

Pályafutása legnagyobb mentése után mégis pont nélkül zárta a vasárnapi futamot Luca Marini

Ennek következtében mindketten elestek, az addig mögöttük haladók pedig elszáguldottak mellettük. Ekkor a Gresini pilótája volt nagyobb veszélyben, aki a pálya közepén kétségbeesetten próbált arrébb mászni, de úgy tűnik, hogy végül márkatársa járt rosszabbul kettejük közül. Erről csapata, a VR46 tájékoztatta a nyilvánosságot.

Megbüntették Álex Márquezt, aki macskaként próbált menekülni az ijesztő baleset után (videó)

Marinit ezen a héten tüzetesebben is megvizsgálták, és mint kiderült, a jobb csuklójával nincs minden rendben, egészen pontosan a trapézcsontja sérült meg. A 25 éves versenyzőt Luigi Tarallo professzor diagnosztizálta ezzel a problémával, és ő lesz az, aki a továbbiakban is ellenőrizni fogja az állapotát, és felügyeli majd az olasz motoros felépülését.

Mivel a rövid bejegyzésben nem említik, hogy műtétre lenne szükség, ezért szinte biztos, hogy valóban nem kell az operáció. Már csak azért sem, mert a csapat azt viszont hangsúlyozta, hogy Marininek nem kell kihagynia a következő fordulót, az Olasz Nagydíjat. A mugellói hétvégéig egyébként még több mint két hét van hátra, hiszen június 9-e és 11-e között rendezik meg.

Bár Marini teljesítménye eddig elmarad Bezzecchiétől, összességében így sem szerepel rosszul, hiszen öt forduló után 54 pontjával a bajnoki tabella hatodik helyén áll. Austinban MotoGP-karrierje eddigi legjobb eredményét elérve a második helyen végzett, ezenkívül az argentínai és a franciaországi sprintfutamon szerzett harmadik, illetve negyedik pozícióját érdemes kiemelni.