2024. február 24. 21:12
KezdőlapMotoGPPályafutása legnagyobb mentése után mégis pont nélkül zárta a vasárnapi futamot Luca...

Pályafutása legnagyobb mentése után mégis pont nélkül zárta a vasárnapi futamot Luca Marini

Luca Marini a Francia Nagydíj egyik legijesztőbb momentumát az Álex Márquezzel való ütközésével. A Mooney VR46 csapat versenyzője az esetet a saját szemszögéből írta le utólag.

A szombati sprintversenyen elért jó negyedik hely után Luca Marini a vasárnapi Le Mans-i futamon nagyszerűen kezdett, amíg az ötödik körben meg nem csúszott az első kereke:

„Az első körökben mindenki nagyon agresszív volt, de azt hiszem, jó versenyt tudtam volna futni” ─ kezdte nyilatkozatát a 25 éves versenyző.

Csillaghullás Le Mans-ban a jubileumi futamon ─ Rossi versenyzője történelmet írt

„A 4-es kanyarban azonban ráfutottam a belső rázókőre, ami miatt elvesztettem a motor elejét. Sikerült megfognom, és ez volt pályafutásom eddigi legkomolyabb mentése.”

Marini azonban egyértelműen lendületet és sebességet vesztett a hiba következtében. Míg mögötte csapattársa, Marco Bezzecchi éppen csak el tudta kerülni a veszélyt, Álex Márquez túl későn vette észre őt, és összeütközött az olasszal.

„Ezután újra elkezdtem gyorsulni, azonban Márquez ekkor hátulról nekem jött. Nehéz lett volna kikerülnie engem, ez egy normális versenybaleset volt. Szerencsére nem igazán sérültem meg, csak a hüvelykujjam, mert először a kezemet ütöttem meg, amikor elestem. Otthon lesz még egy vizsgálat, de most három hetem van pihenni.”