2024. április 26. 08:11
KezdőlapMotoGPEgy évekkel ezelőtti alapbeállítás ránthatja ki a gödörből a Yamahát?

Egy évekkel ezelőtti alapbeállítás ránthatja ki a gödörből a Yamahát?

A Yamaha sztárja, Fabio Quartararo reményei a MotoGP Le Mans-i futamán meglehetősen halványak voltak. Sikerült ugyan a hetedik helyen zárnia, de ez inkább versenytársai hibáinak tudható be.

A 21 versenyzőből csak 13 tudta befejezni a futamot vasárnap a Bugatti pályán Le Mans-ban. Fabio Quartararo a hetedik helyen végzett hazai versenyén, 15 másodperccel lemaradva a győztes Marco Bezzecchi mögött, de normális körülmények között még az első tízbe kerülés is nehéz lett volna a Yamahával.

„Ez a futam nem arról szólt, hogy hátulról indultam, majd szépen lassan felzárkóztam, mivel sokan kiestek előlem. Reggel elmentem a mobilklinikára kezeltetni a karom, de a verseny feléhez érve újra egyre érzékenyebbé vált. Alapvetően nincs probléma a karommal, de a futamok előtt azért beiktatok egy kezelést” ─ magyarázta Quartararo a futamot követően.

Az első tíz futam után a francia 49 ponttal csak kilencedik az összesítésben, és jócskán le van maradva az éllovas, Pecco Bagnaia mögött.

Csillaghullás Le Mans-ban a jubileumi futamon ─ Rossi versenyzője történelmet írt

„A szezon kezdete óta ezer dolgot kipróbáltunk a beállításokat illetően. Most a 2021-es alappal motorozunk. Megpróbálok alkalmazkodni hozzá, aztán meglátjuk, mi lesz. Nagyon sok mindent kipróbáltunk, de a legjobb verzió még mindig a két évvel ezelőtti. Nem mondom, hogy ez a legtökéletesebb, de sokkal jobb, mint az összes eddigi beállítás, amit kipróbáltunk.”

„Jelenleg túlságosan le vagyunk maradva. Csalódást okoz, hogy nem voltam elég gyors. Ha nincs gond a karommal, körönként fél másodperccel gyorsabb is lehettem volna, de így néhány kanyar előtt nem tudtam rendesen fékezni. Nem gondolok a bajnokságra, mert túlságosan nagy a hátrányunk ahhoz, hogy ezen gondolkodjunk.”