2024. április 16. 19:49
KezdőlapMotoGPEzen múlik Pol Espargaró visszatérésének időpontja

Ezen múlik Pol Espargaró visszatérésének időpontja

Hervé Poncharal, a GASGAS Factory Racing Tech3 csapat tulajdonosa szinte napi telefonos kapcsolatban áll Pol Espargaróval, akit az elmúlt három nagydíjon Jonas Folger tesztpilóta helyettesített. A francia reméli, hogy a spanyol pilóta visszatér a mugellói hétvégén.

Pol Espargaró súlyos sérüléseket szenvedett a hetes kanyarban történt balesetben Portugáliában. Összesen nyolc törést diagnosztizáltak nála, emellett 9 kilót fogyott.

„A napokban több alkalommal is beszéltem vele” ─ mondta Poncharal a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Egyre jobban érzi magát. Most volt egy újabb vizsgálaton, minden pozitívan alakul. A felépülése gyorsabban halad, mint ahogy azt várhattuk volna, mert Pol egy kivételes sportoló, de azt még nem tudjuk megerősíteni, hogy ott lehet-e az Olasz Nagydíjon. Egy héttel Mugello előtt újabb kontrollon fog részt venni.”

„A cél az, hogy részt vehessen az olasz hétvégén. Elég optimista vagyok, szerintem sikerülni fog, de a döntés természetesen az orvosok kezében van.”

„Nyolc-tíz hét kell azért egy teljes gyógyuláshoz. Ezt az időt ki kell várnunk. Polnak nincs fájdalma a tüdejében és a bordáiban, minden normalizálódik. Most fel kell szednie pár kilót, illetve vissza kell építeni az izmait” ─ tette hozzá Pit Beirer.

Súlyos balesete után először szólalt meg Pol Espargaró

Poncharal a hosszú szünet után a júniusi három versenyen sem vár hőstetteket Espargarótól.

„Ismerem a versenyzőket. Amikor sérültek, figyelnek és ésszerűen viselkednek, de amint visszaveszik a bukósisakot, minden megváltozik. Ilyenkor néha felismerhetetlen az illető. Olyan ez, mint Dr. Jekyll és Mr. Hyde.”

Beirer kitért arra is, hogy a spanyol versenyző csigolyájának teljes gyógyulásáig biztosan nem ülhet motorra:

„Egyelőre nem engedjük, hogy Pol motorra üljön, amíg nincs meg az MRI-vizsgálat, amellyel az orvosok igazolják, hogy a sérült csigolya újra száz százalékos. Ha ez nem így van, akkor biztosan nem engedjük, hogy pályára guruljon. Visszatérésének időpontját az orvosok döntik el, nem a versenynaptár.”