2024. április 25. 04:10
KezdőlapMoto2Talmácsi korábbi riválisa szabadkártyásként áll rajthoz Mugellóban

Talmácsi korábbi riválisa szabadkártyásként áll rajthoz Mugellóban

Mattia Pasini utolsó teljes Moto2-es szezonja már öt évvel ezelőtt volt, de Mugellóban a 37 éves olasz ismét szabadkártyával indul, ezúttal a Fieten Olie Racing színeiben.

A tizenkétszeres győztes Mattia Pasini a 2018-as szezont követően nem talált fix ülést magának, a paddockban azóta elsősorban a Sky olaszországi csatornájának szakértőjeként dolgozik, de beugróként is mindenre képes. A veterán továbbra sem hagyja ki a hazai futamokat Mugellóban és Misanóban: már tavaly is kétszer indult Olaszországban szabadkártyával a GASGAS Aspar Team színeiben.

Az idei „Gran Premio d’Italia Oakley” június 11-ei futamán a 37 éves versenyző a Fieten Olie Racing GP csapatához csatlakozik, amelynél már korábban is versenyzett (akkor még RW Racing GP néven): Pasini lesz a harmadik pilóta Jarno Janssen Moto2-es csapatának boxában Mugellóban alig két hét múlva, Barry Baltus és Zonta van den Goorbergh mellett.

„Hálás vagyok Jarnónak, de a csapat többi tagjának is ezért az új lehetőségért Mugellóban. Nemcsak élvezni fogom, hanem mindent megteszek majd azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el” ─ jelentette ki Pasini.

A csapatfőnök Janssen kiemelte: „Mattia természetesen nem akármilyen versenyző, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és ráadásul szupergyors is. Úgy gondolom, hogy a két fiatal állandó versenyzőnknek is nagyon jót fog tenni a jelenléte. Köszönöm a bizalmát, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezt a projektet velünk csinálja, és remélhetőleg nem ez lesz az utolsó közös szereplésünk.”

Pasini egyébként háromszor nyert Mugellóban az olasz közönség legnagyobb örömére: 2006-ban a 125 köbcentis kategóriában, 2009-ben a 250-esben, legutóbb pedig 2017-ben a Moto2-ben.