2024. április 24. 12:42
KezdőlapMotoGPRivola kifakadt: Komolyan az a cél, hogy a Holdig repítsük a versenyzőket?

Rivola kifakadt: Komolyan az a cél, hogy a Holdig repítsük a versenyzőket?

Az Aprilia vezérigazgatója, Massimo Rivola szerint az aerodinamika szabályozása nehéz, de elkötelezettséget igényel, amit jelenleg nem lát.

A történelmi kétüteműek és a jelenlegi MotoGP-motorok között az Aprilia egy igazán teljes csomagot tudott kínálni az elmúlt hétvégén az Aprilia All Stars 2023 során, a múlt és a jelen közötti párhuzam pedig mindig ötletekben és kérdésekben gazdag téma. Jól tudja ezt Massimo Rivola, aki Max Biaggi 250-esére, valamint Maverick Viñales és Aleix Espargarò RS-GP-jére vetett pillantása között teljes képet rajzolt a MotoGP jelenlegi technikai helyzetéről.

Az Aprilia vezérigazgatója így látja világbajnoki esélyeiket

„Ha van egy szabály, akkor azt be kell tartani, de ott tartunk, hogy a versenyzők a határon motoroznak. Komolyan az a cél, hogy a Holdig repítsük őket?  Az üzenet, hogy a motorok jelenleg túl gyorsan mennek, teljesen igaz, a pályákhoz képest, amelyeken versenyeznek. Ha 2027 előtt nem változik valami a szabályok tekintetében, akkor a motorok olyan gyorsak lesznek, hogy egyes pályák nem lesznek alkalmasak számunkra. Egyébként sem csak egy gyártó diktálja a szabályokat, és kétségtelen, hogy az aerodinamika tekintetében a határokat feszegettük, de én voltam az első, aki támogattam minden visszalépést a fejlesztések terén.”

Egyetért-e azokkal, akik teljesen eltörölnék az aerodinamikát?

„Teljesen eltüntetni lehetetlen, korlátozni viszont lehetne. Szabályozni nehéz, de ehhez elkötelezettségre van szükség, amit jelenleg nem látok.”