2024. március 28. 21:01
KezdőlapMotoGPAz Aprilia vezérigazgatója így látja világbajnoki esélyeiket

Az Aprilia vezérigazgatója így látja világbajnoki esélyeiket

Az Aprilia a MotoGP-rajtrács leggyengébb motorjából egyértelműen egy rendkívül versenyképes gép lett az elmúlt évek alatt. Massimo Rivola érkezése határozottan jót tett a csapatnak, de vajon elég-e az általa képviselt irányvonal a világbajnoki cím megszerzéséhez?

Aleix Espargaró 2022-es szereplése mindenkit meglepett, hiszen egészen a szezon végéig harcban volt a világbajnoki címért, valamint élete első királykategóriás győzelmét is tavaly szerezte a spanyol veterán. Ez a robbanásszerű fejlődés a csapatnál Massimo Rivola érkezésének köszönhető, aki azóta az Aprilia Racing vezérigazgatója lett.

Az Aprilia versenyzője elmondta, mi lehetett nullázásának oka Austinban

Világbajnoki esélyeikről így nyilatkozott az olasz:

„Jelenleg még nem állunk készen arra, hogy megnyerjük a bajnoki címet, de szerintem hamarosan elérhető közelségben lesz számunkra. Apránként fejlődünk, jobb a szervezés, nagyobb a hatékonyság abban, amit csapatként csinálunk… mindig vannak dolgok, amiken javítani kell nyilván. Ha megkérdezzük a versenyzőket, hogy mit szeretnének, a válasz általában a nagyobb teljesítmény, jobb elektronika és aerodinamika… és mi meg is fogjuk adni nekik.”