2024. április 26. 10:08
KezdőlapMotoGPAz Aprilia versenyzője elmondta, mi lehetett nullázásának oka Austinban

Az Aprilia versenyzője elmondta, mi lehetett nullázásának oka Austinban

Az Amerikai Nagydíj csak néhány kanyarig tartott Aleix Espargaró számára. A spanyol ezután az Apriliához fordult, és elmagyarázta csapatának, szerinte mi okozza a sok bukást.

Aleix Espargaró nagy reményekkel kezdte a 2023-as szezont, hiszen a tavalyi idény nagyszerűen alakult számára. A jó eredmények egyelőre azonban váratnak magukra, mivel a spanyol versenyző eddigi legjobb szereplése a hétvégi sprintfutamon elért negyedik hely volt.

Vasárnap azonban a 33 éves pilóta már néhány kanyar után búcsúzott a versenytől.

„Nincs mit mondanom igazából. Jól rajtoltam, és az 1-es kanyar után a harmadik helyen álltam. Aztán a kigyorsításnál észrevettem, hogy a hátsó hasmagasság-szabályozó még mindig aktiválva van. Az első két kanyart aztán ezzel a beállítással teljesítettem, aminek következtében a 11-es kanyarban egyszerűen elment a motor eleje.”

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

„Nem ez az első eset, Raúlnak [Fernández] is ugyanez volt a problémája. Az Apriliának meg kell oldania ezt, mert tavaly egyszer sem fordult elő, de a 2023-as specifikáció óta ez egyre gyakoribb.”

Espargaró a pálya állapotának tulajdonítja, hogy összesen kilenc versenyző esett ki a versenyből.

„A show szempontjából a pálya rendben van, de nekünk, versenyzőknek és a motoroknak a sok bukkanó problémát okoz. A vonalvezetése tényleg szép, de úgy gondolom, hogy a felülete volt a felelős az összes bukásért.”