2024. április 27. 00:34
KezdőlapMagyarokA Superenduro-vb után más kihívás elé állította magát Zsigovits Norbert (videó)

A Superenduro-vb után más kihívás elé állította magát Zsigovits Norbert (videó)

Zsigovits Norbert részt vett a triálosok országos bajnokságának első fordulóján, ahol az ötödik helyen végzett. A MOTAM versenyzője videót is készített az eseményről.

Márciusban véget ért a a Superenduro-világbajnokság, amelyet Zsigovits Norbert az összetett nyolcadik helyén zárt 75 ponttal. Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy nincs több feladat: mivel az élet úgy hozta, hogy saját szakágában töröltek egy fordulót, ezért a Motorsport Talent Management motorosa úgy döntött, hogy más kihívások után néz.

Zsigovits benevezett a triálosok országos bajnokságának hétvégi első fordulójába. Nem volt könnyű dolga, hiszen jó ideje nem szerepelt ebben a szakágban, de sikerült helytállnia. Az első köre kifejezetten jól sikerült, hiszen csak két hibapontja volt, a következő kettőben viszont többször is rontott, így az összetett ötödik helyén végzett.

A 24. születésnapján két hét múlva ünneplő motoros videót is készített az eseményről. Végigkövethetjük az előkészületet, majd azt is megnézhetjük, hogy hogyan teljesít a motoron. Ráadásul meglehetősen látványos formában, hiszen a sisakra szerelt kamera segítségével szinte az ő szemszögéből láthatjuk az eseményeket.

„Mivel az osztrák endurofutamot lefújták a rossz idő miatt, így gondoltam egyet, és beneveztem a triál-ob első fordulójára – számolt be saját Facebook-oldalán. – Egészen régóta nem triáloztam, így inkább a haladó kategóriába neveztem, ami jó választás volt, mert rámutatott arra, hogy a szűk fordulókban még vannak hiányosságaim. Az első kör igazán jól ment, mindössze két hibapontot kaptam, amivel a második helyen voltam. Viszont a következő két körben vétettem pár buta hibát a tapasztalatlanságom miatt, így visszacsúsztam az 5. helyre.”