2024. április 20. 01:31
KezdőlapMotoGPMarini: Nem akartam kilógni a sorból

Marini: Nem akartam kilógni a sorból

Luca Marini taktikája tökéletesen bevált Austinban, és így megszerezte első dobogós helyezését a királykategóriában. A Ducati versenyzője egy rövid ideig a győzelmet is lehetségesnek tartotta a tegnapi futamon.

Termas de Río Hondóban Luca Marini a sprintet a top3-ban fejezte be, most pedig az amerikai főfutamon is sikerült kibontakoztatnia tehetségét.

„Fantasztikus érzés volt. Nagyon elégedett vagyok a futammal, és összességében a hétvégémmel is.” 

„A sprintfutam első féktávján elkövetett hiba után megpróbáltam óvatos lenni a verseny elején, mert tudtam, hogy a tempóm nagyon erős. Amikor Jack Miller megelőzött, sok időt veszítettem Peccóval és Álex Rinsszel szemben. Ezután nehéz volt behozni a lemaradást. Amikor Pecco bukott, láttam, hogy Álex alatt is inog a motor, így megfordult a fejemben, hogy akár még a győzelem is elérhető számomra. A különbség túl nagy volt ahhoz, hogy behozzam, így az utolsó három körben már csak arra törekedtem, hogy befejezzem a versenyt.”

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

„A gumikkal nagyon óvatosan kellett bánni volt, mert a szombati sprintben hat kör után teljesen tönkrement az első abroncsom. Nem tudjuk, mi történt. Talán az volt a probléma, hogy a rajt után a 18. helyen álltam, és mivel próbáltam előre jönni, nagyon megterheltem.”

„Azt kell mondanom viszont, hogy a kemény első gumi nem volt megfelelő számomra a többiekkel ellentétben, így először a közepes mellett döntöttem, majd az utolsó pillanatban a rajtrácson meggondoltam magam, és a keményet tetettem fel, mert nem akartam kilógni a sorból. Ugyanolyan gumikon akartam versenyezni, mint a többiek, mert tudom, hogy mindannyian tudják, mit csinálnak. Nem akartam hibázni, és más gumit választani. Változatlanul azt mondom, hogy nem a kemény volt számomra az ideális, de a tempóm mégis jó volt, szóval nem vesztettem semmit” foglalta össze az olasz versenyző.