2023. június 02. 10:23
KezdőlapMotorsportMinden erőfeszítés hiábavaló volt, tragikus balesetben vesztette életét az olasz versenyző

Minden erőfeszítés hiábavaló volt, tragikus balesetben vesztette életét az olasz versenyző

- Hirdetés -

Szörnyű tragédia rázta meg Olaszországot. Az RR Kupa első körének végén halálos balesetet szenvedett a 46 éves Fabrizio Giraudo.

Az eset a Trofeo Italiano Amatori versenyen történt, amelyet Misanóban rendeztek meg az olasz bajnokság első fordulójának részeként. A tragédia a vasárnap délutánra tervezett versenyek programját megnyitó RR Kupa első körének végén történt. A piemonti amatőr, Fabrizio Giraudo egy ütközés következtében vesztette életét. A versenyt azonnal félbeszakították, majd törölték, a pályabírók és az orvosi személyzet által nyújtott segítség pedig hiábavaló volt.

A Cuneo tartománybeli Fossanóból származó Giraudo tapasztalt amatőr volt, megbecsült és ismert a paddockban, az elmúlt szezonokban számos figyelemre méltó helyezést ért el. 2022-ben a hatodik helyen végzett az Advanced 1000-es géposztályban.

- Hirdetés -

Giovanni Copioli, az FMI elnöke így nyilatkozott: „Mélyen elszomorít bennünket egy versenyző halála. Osztozunk családja és szerettei gyászában, akiknek őszinte részvétünket fejezzük ki.”

- Hirdetés -