2024. április 26. 17:31
KezdőlapMotorsportMinden erőfeszítés hiábavaló volt, tragikus balesetben vesztette életét az olasz versenyző

Minden erőfeszítés hiábavaló volt, tragikus balesetben vesztette életét az olasz versenyző

Szörnyű tragédia rázta meg Olaszországot. Az RR Kupa első körének végén halálos balesetet szenvedett a 46 éves Fabrizio Giraudo.

Az eset a Trofeo Italiano Amatori versenyen történt, amelyet Misanóban rendeztek meg az olasz bajnokság első fordulójának részeként. A tragédia a vasárnap délutánra tervezett versenyek programját megnyitó RR Kupa első körének végén történt. A piemonti amatőr, Fabrizio Giraudo egy ütközés következtében vesztette életét. A versenyt azonnal félbeszakították, majd törölték, a pályabírók és az orvosi személyzet által nyújtott segítség pedig hiábavaló volt.

A Cuneo tartománybeli Fossanóból származó Giraudo tapasztalt amatőr volt, megbecsült és ismert a paddockban, az elmúlt szezonokban számos figyelemre méltó helyezést ért el. 2022-ben a hatodik helyen végzett az Advanced 1000-es géposztályban.

Giovanni Copioli, az FMI elnöke így nyilatkozott: „Mélyen elszomorít bennünket egy versenyző halála. Osztozunk családja és szerettei gyászában, akiknek őszinte részvétünket fejezzük ki.”