2024. április 25. 07:33
KezdőlapMotoGPQuartararo: Olyan volt, mintha egy űrhajó menne el mellettem

Quartararo: Olyan volt, mintha egy űrhajó menne el mellettem

A MotoGP texasi sprintversenye után Fabio Quartararo azt mondta, hogy a Yamaha évekkel le van maradva fejlesztések terén a többi gyártótól. Vasárnap azonban a sok sikertelenség után, végre dobogót ünnepelhetett a francia versenyző.

Az austini pályán történt sok bukás nélkül Fabio Quartararo aligha jutott volna be az első ötbe a húsz körös nagydíjon vasárnap. Végül a világbajnok, Pecco Bagnaia, valamint Jack Miller kiesése segítette hozzá Quartararót a dobogóhoz. A szombati sprintverseny után a nizzai pilóta azt mondta, hogy a Yamaha évekkel le van maradva a versenytársaktól. Szombatról vasárnapra semmi sem változott, a 2021-es világbajnoknak egyszerűen szerencséje volt.

„Tudjuk, hogy a motorerő tekintetében, illetve a kigyorsításokon vannak problémáink. Nem volt egyszerű a helyzetünk ezen a pályán sem. Mindezt nehéz elfogadni, mert amikor egy versenytársam megelőz, úgy érzem, egy űrhajó halad el mellettem” kezdte a Yamaha sztárja.

Ennek ellenére Quartararo, aki a világbajnokságban a hetedik helyre jött fel, most már reménykedhet abban, hogy a következő versenyeken, Jerezben és Le Mansban jobb helyzetben lesz a Yamahával.

„Ez a siker lendületet ad majd nekünk. Nem mindig jön ki a lépés, de a dobogó megünneplése után legalább van némi elégedettség a csapatban.”