2024. április 27. 03:53
KezdőlapMotoGPA dühös világbajnok ezúttal nem magában látja a hibát

A dühös világbajnok ezúttal nem magában látja a hibát

Francesco Bagnaia Argentína után ismét bukott a futamon, ezúttal az élről. A regnáló bajnok most nem magában keresi a hibát.

Francesco Bagnaia szombaton domináns teljesítménnyel nyerte a a sprintfutamot, viszont vasárnap a főfutamon nem tudott célba érni, a 7. körben az élről esett el, ami egy újabb nullázást eredményezett a regnáló világbajnoknak.

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

Az olasz versenyző dühös bukása után, de ezúttal biztos abban, hogy nem az ő hibájából történt az eset.

„Nem tudom, mi történt. 80-100 kört mentem ezen a hétvégén. A versenyen, amikor már mindent kézben tartottam, buktam. Dühös vagyok – de nem magamra. 100%-ig meg vagyok győződve arról, hogy nem az én hibám volt. Argentínában elismerem, hogy egy kicsit a határon voltam, de ma nem. Ma történt valami, de nem a hideg gumi vagy a szél miatt. Rá kell jönnünk, mi történt a motorral. Igaz, a mi versenygépünk a legjobb a rajtrácson, de ha bukom, és nem tudom, hogy miért, akkor mindez hiába. mondta Bagnaia.

„Két MotoGP-hétvége alatt 45 pontot vesztettünk. Jobban örülnék, ha egy tizedmásodperccel lassabb lennék, és cserébe mindent jobban megértenék. Legyőzhetetlennek érzem magam, mintha bármit elérhetnék. Gyors voltam anélkül, hogy nagy kockázatokat vállaltam volna. Nem csináltam őrült dolgokat, nagyon nyugodtan mentem be a kettes kanyarba, mert tudtam, hogy csúszósabb, és mégis kiestem. Nagyon remélem, hogy a csapatom tud nekem segíteni. A GP23-ban rejlő potenciál hihetetlen, ez a legjobb motor, amivel valaha is versenyeztem, azonban meg kell értenünk, mi történt ezeken a versenyeken” – zárta szavait Bagnaia.