2024. április 25. 02:14
KezdőlapMotoGPZarco elmondta, véleménye szerint mi okozhatta a sok bukást Austinban

Zarco elmondta, véleménye szerint mi okozhatta a sok bukást Austinban

Johann Zarco austini hétvégéje nem volt a legerősebb, de a francia versenyző értékeli a megszerzett pontokat.

Johann Zarco jobb pozícióban zárta a vasárnapi versenyt, mint amire előzetesen számított. A Pramac pilótája elmondta, hogy semmit nem kockáztatott feleslegesen. Az időmérő edzésen a Q1-ből érkezve a kilencedik helyen zárt, a vasárnapi főfutamon ehhez képest, a rengeteg bukásnak köszönhetően is, előrébb tudott lépni. A világbajnoki tabellán jelenleg az ötödik helyet foglalja el.

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

„A hetedik hely és a kilenc pont megfelel nekem. Véleményem szerint ez a legnehezebb pálya. A versenyen jól éreztem magam, amennyire szerettem volna – bár nem számítottam rá. A futam előtt aggódtam, de szerencsére egy kicsit hűvösebb volt, mint szombaton. Bezzecchivel a 6. helyért akartam harcolni, és a lehető legközelebb kerülni hozzá az utolsó körben, de nehéz volt előzni, és plusz egy pontért nem akartam megkockáztatni egy esetleges hibát. Sok volt a bukás – amikor lehetőséged adódik, akkor élned kell vele. Amikor a riválisaid előtted buknak, akkor koncentráltnak kell maradnod. Főleg, ha jobban megy, mint amire számítottál.” nyilatkozta Zarco.

A Ducati-pilóta azt is elmondta, hogy véleménye szerint mi okozhatta a sok bukást, köztük a regnáló bajnok, Francesco Bagnaia újabb bakiját. A francia versenyző az első abroncs bal oldalának összetételére panaszkodott, ami szerinte nem volt ideális. Azonban nem akarja erre fogni az eséseket.

„Mindenki a határon motorozik. Bagnaia annyira gyors, hogy folyamatosan a határon van. Ha az első gumi hőmérséklete csak néhány Celsius-fokkal változik, akkor csúnya meglepetés érheti. Engem ez nem érintett, mert lassabb voltam. És mert nagyon figyelek arra, hogy ne kövessek el ilyen hibákat. Ezért nem motorozok elég lazán.”