2024. március 29. 13:02
KezdőlapMotoGPRossi nyitva hagyta az ajtót a Yamahára váltás előtt, de egy fontos...

Rossi nyitva hagyta az ajtót a Yamahára váltás előtt, de egy fontos szemponttal tisztában van

Valentino Rossi csapatának Yamahára váltása egy ideje beszédtéma már. A MotoGP-legenda nyitva hagyta az ajtót egy esetleges megállapodás előtt.

Úgy tűnik, Valentino Rossi elgondolkodott azon, hogy csapata a Yamahával álljon rajthoz a jövőben. A korábbi királykategóriás versenyző nagy sikereinek fontos állomása volt a japán gyártó. Jelenleg butaságnak tűnhet egy ilyen megállapodás, hiszen alakulata nagyszerűen teljesít a 2023-as világbajnokságon a Ducatival együttműködve, hiszen Marco Bezzecchi megszerezte saját maga és csapata első futamgyőzelmét Argentínában. A fiatal olasz jelenleg az első helyen áll a tabellán, de csapattársa, Luca Marini is szépen gyűjtögeti a pontokat. Rossi féltestvére Austinban életében először állhatott főfutamon dobogóra a királykategóriában.

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

„Hároméves szerződésünk van a Ducatival, ez 2024-re is érvényes, és nem hiszem, hogy ez változni fog” – mondta Rossi a La Gazzetta dello Sportnak.

Azonban az egy nagy kérdés, hogy a Yamaha tud-e olyan ajánlatot adni Rossinak 2025-re amivel a Ducati nem tudja felvenni a versenyt. Olyan forgatókönyv is szóba került, miszerint a kilencszeres világbajnok istállója gyári csapatként működne a Yamaha berkein belül.

„Nehéz gyári csapatnak lenni” – mondta Rossi a forgatókönyvre. „Jó lenne a Yamahával. De meg kell néznünk, mennyire versenyképesek a motorok. Úgy akarunk elindulni a versenyeken, hogy bízhatunk abban, hogy az élen végzünk. Az eredményeink azért is jönnek, mert a Ducatival dolgozunk, ami elképesztő.  Ők építik a legjobb motorokat, és jól tettük, hogy őket választottuk.”

A VR46 versenyzőpárosa jelenleg a 2022-es Desmosedicit használja. Kérdés, hogy amennyiben a Yamahával ténylegesen megindulnak a tárgyalások, a Ducati fontolóra veszi-e, hogy Rossiéknak is a legújabb specifikációt adja. Amennyiben ez így lenne, minden bizonnyal még nehezebb lenne meghozni a döntést, hogy Yamaha vagy Ducati.

Úgy tűnik, Valentino Rossi nem szeretne mindenáron váltani, kizárólag akkor, ha a Yamaha olyan motorokat tud biztosítani számukra, amelyekkel jöhetnének az eredmények. Látva Fabio Quartararo küszködését a Yamahával, vajon mit hozhatna egy ilyen megállapodás Rossiéknak?