2024. április 25. 07:22
KezdőlapMotoGPSzombaton a hányás, vasárnap márkatársa fosztotta meg a pontszerzéstől Álex Márquezt

Szombaton a hányás, vasárnap márkatársa fosztotta meg a pontszerzéstől Álex Márquezt

Az erős kvalifikációs teljesítménye ellenére Álex Márquez nulla ponttal távozott Amerikából. A Gresini Ducati versenyzőjét a sprintversenyen felmerült egészségügyi problémák után vasárnap Jorge Martín manőverének esett áldozatul.

A szombati kvalifikáción Álex Márquez a negyedik helyet szerezte meg, és az azt követő sprintfutamon az első öt között rótta a köröket. A spanyol azonban a verseny utolsó harmadában a 12-es kanyarban elesett. Gyomorproblémákra panaszkodott.

„Nem éreztem jól magam, és a 12-es kanyarhoz való fékezéskor végül a sisakomba hánytam”írta le a történteket Márquez.

Bár másnapra kicsit jobban érezte magát, a 2019-es Moto2-es világbajnok a vasárnapi futamot is kénytelen volt idő előtt feladni, ugyanis már az első körben a Prima Pramac Ducati pilótája, Jorge Martín a 3-as kanyarban bukott, és Márquezt is magával rántotta.

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

„Martín hibázott a 2-es kanyarban, és ennek következtében a kanyar külső ívén érkezett meg a 3-asba, ahol megpróbálta behozni az elvesztett métereket. A pálya azon a részen meglehetősen piszkos volt, ahonnan visszatért az ideális ívre, majd rossz szögben érkezett meg a kanyarba, ez okozta a bukást. Ez bárkivel megtörténhet, bocsánatot kért tőlem, szóval lezártnak tekintem a dolgot.”

A nézők számára látványos volt a bukás, hiszen Márquez a két motor közé szorult, miközben végigcsúszott az aszfalton. Szerencsére a spanyol nem sérült meg.

„A lábam a két gép között volt, amikor elestem. Nagy ütést kaptam, de szerencsére megúsztam sérülés nélkül az esetet.”

A világbajnoki tabellán a Ducati versenyzője a két nullázás következtében a nyolcadik helyre csúszott vissza.