2024. március 28. 20:27
KezdőlapMoto2Főnöke szerint érett motorozásának köszönheti győzelmét a spanyol versenyző

Főnöke szerint érett motorozásának köszönheti győzelmét a spanyol versenyző

Pedro Acosta szezonbeli második győzelmével felzárkózott a Moto2-es világbajnoki tabella jelenlegi éllovasa, Tony Arbolino mögé. A Red Bull KTM Ajo csapat versenyzője számára azonban nem volt könnyű a verseny.

Pedro Acosta a második helyről kezdhette meg a futamot vasárnap Austinban. A 18 éves spanyolnak ennek ellenére az utolsó körig kellett küzdenie, hogy megszerezze szezonbeli második győzelmét, és hét pontra csökkentse hátrányát Tony Arbolinóval szemben.

Ugyan elkövetett egy hibát, mely az élmezőnyből a negyedik helyre taszította, de Acosta nem adta fel, és pillanatok alatt felzárkózott. Mivel világbajnoki riválisa, Arbolino is hibázott, Acosta három körrel a kockás zászló leesése előtt ismét át tudta venni a vezetést, és a célig meg tudta védeni azt.

Elképesztően szoros csata után újabb KTM-siker született a Moto2-ben

A Red Bull KTM Ajo versenyzője így nyilatkozott győzelme után:

„Ezen a pályán nagyon körültekintőnek kell lenni, szóval számítottam rá, hogy kemény verseny elé nézek. Tudtam, hogy a végén kockáztatnom kell, mert egy hiba is elég ahhoz, hogy rengeteg időt és pozíciót veszítsek. Meg kellett próbálnom, és szerencsére sikerrel jártam.”

Aki Ajo csapatfőnök megjegyezte, hogy versenyzője sokkal érettebb lett:

„Elégedett vagyok a hétvégével. Pedro a versenyen ismét megmutatta, mennyivel érettebb lett, és milyen okosan tudja kezelni a helyzeteket. A megfelelő helyen és a megfelelő pillanatban cselekedett. Ő az egyik legjobb versenyző, és nagyon sokat fejlődött.”