2024. április 20. 18:37
KezdőlapMotoGPMarini elmondta, szerinte mi okozta a világbajnoki címvédő bukását

Marini elmondta, szerinte mi okozta a világbajnoki címvédő bukását

A MotoGP világbajnoka, Pecco Bagnaia frusztrált és tanácstalan volt a vasárnapi futamon történt újabb bukása után. Luca Marini elmondta, ő hogyan látta az esetet.

A MotoGP vasárnapi futama Austinban valóságos roncsderbi volt. A húszkörös nagydíj során huszonkét versenyzőből nem kevesebb mint tíz esett el. Mivel a Red Bull KTM gyári versenyzője, Brad Binder a kicsúszása után vissza tudott állni, így tizenhárom pilóta haladt át a célvonalon.

A dühös világbajnok ezúttal nem magában látja a hibát

Luca Marini, aki a GP22-es versenygépét a második helyen hozta be, így vélekedett azokról a bukásokról, amelyeknek szemtanúja volt:

„Jack Miller esése azért volt furcsa, mert egy olyan kanyarban történt, ahol ritkán esik el az ember. Pecco bukása azonban még jobban megdöbbentett, mert pont ő esett el. Láttam, hogy nagyon szűk ívet választott. Az egész hétvégén gyorsabb volt a kettes kanyarban, mint bármelyikünk, aki Ducatival versenyez. Talán a szél is közrejátszott, kicsit élesen vette a kanyart, és körülbelül 10 km/h-val nagyobb sebességgel vette be, mint mi. Benne lehet az is, hogy az első gumija már elhasználódott addigra. Annyi biztos, hogy nagy csapás ez neki, mert a világbajnoki címért küzd, és sok pontot vesztett.”