2024. március 28. 11:18
KezdőlapMotoGPA Repsol Honda versenyzője magát okolja a vasárnap történtekért

A Repsol Honda versenyzője magát okolja a vasárnap történtekért

Kilenc MotoGP-pilóta bukott vasárnap az Amerikai Nagydíjon. A Repsol Honda versenyzője, Joan Mir is köztük volt, aki saját magát okolta kicsúszásáért.

Joan Mirnek a 13. helyről, az ötödik sorból kellett rajtolnia Austinban, és eleinte minden a terv szerint alakult a 25 éves mallorcai versenyző számára. A nyolcadik körben már az első tízben volt, ám egy körrel később épp Franco Morbidellit próbálta maga mögé utasítani, amikor bukott.

„Ezen a pályán mindig nehéz megelőzni egy ellenfelet, ha nincs meg a szükséges végsebesség. Nehezen tudtam felvenni a versenyt Francóval, ráadásul az első körökben minden versenyzőnek jó a tapadása, így nehéz előnybe kerülni a többiekkel szemben”nyilatkozta Mir az eset után.

A világbajnok óriási hibája után véget ért a Honda 539 napja tartó nyeretlensége

„A rövid és lassú kanyarokból sem volt könnyű kigyorsítani. Ez valószínűleg amúgy is inkább a mi gyengeségünk csapatszinten. Morbidelli az egyenesekben is egy kicsit gyorsabb volt nálam, így a harmadik kanyarban megpróbáltam más ívet választani, és úgy előzni, de hirtelen elment a motor eleje. Abszolút az én hibám volt.”

„Az egyetlen pozitívum ezen a versenyen az volt, hogy jobban éreztem magam a motoron, mint korábban, és ez egyértelműen pozitív. A kanyarsebesség is sokkal jobb volt, de még mindig úgy gondolom, hogy jelentős a lemaradásunk a többi gyártóhoz képest.”