back to top
2024. május 01. 08:53
KezdőlapMotoGPMiguel Oliveira zöld utat kapott a mugellói hétvégén való indulásra

Miguel Oliveira zöld utat kapott a mugellói hétvégén való indulásra

Miguel Oliveirát csütörtökön Mugellóban az orvosok versenyzésre alkalmasnak nyilvánították, így örömmel ül vissza az RNF Aprilia motorjára.

Miguel Oliveira már most a 2023-as MotoGP-szezon egyik legpechesebb versenyzője. Az RNF újoncát Portimãóban Marc Márquez ütötte ki, és ezt követően nem tudott indulni az Argentin Nagydíjon. Jerezben újabb kudarc következett, amikor a Fabio Quartararóval való ütközés során vállsérülést szenvedett, és ki kellett hagynia a francia hétvégét is.

Csütörtökön Oliveira zöld utat kapott az orvosoktól, hogy részt vehessen az Olasz Nagydíjon Mugellóban.

„Nagyon hiányzott a motorozás” ─ sóhajtott fel a portugál. Arra a kérdésre, hogy az újságírók hadát elkerülte-e, Oliveira mosolyogva reagált:

„Mivel a versenyzés azzal jár, hogy beszélnem kell a médiával, így ez is hiányzott.”

Más-más céllal érkezik Oliveira és Fernández Mugellóba, amennyiben zöld utat kapnak az indulásra

A 28 éves versenyző eleinte tartózkodóan nyilatkozott az egészségi állapotára vonatkozó prognózissal kapcsolatban.

„Öt hét felépülés után jól érzem magam. Ez az idő azonban nem elég ahhoz, hogy teljesen fitt legyek, de ahhoz igen, hogy motorra üljek, és meglátjuk, hogy bírom majd.”

„Azt, hogy a test hogyan reagál, amikor több mint 300 km/órás sebességgel kell fékezni, csak a motoron lehet megtapasztalni. A csapat időt adott nekem. Ha úgy érzem, hogy a vállam akadályoz abban, hogy teljes mértékben kiaknázzam a lehetőségeimet, akkor visszalépek, de ha nem, akkor folytatom.”