2024. április 18. 11:23
KezdőlapMotoGPMás-más céllal érkezik Oliveira és Fernández Mugellóba, amennyiben zöld utat kapnak az...

Más-más céllal érkezik Oliveira és Fernández Mugellóba, amennyiben zöld utat kapnak az indulásra

Miután sérülések miatt kihagyták a Le Mans-i futamot, Miguel Oliveira és csapattársa, Raúl Fernández egyaránt a visszatérését tervezi a hétvégén Mugellóban.

A Portugáliában Marc Márquezzel való ütközés következtében a csípőjén keletkezett sérülés miatt Miguel Oliveira nem indulhatott Argentínában, majd a Le Mans-i hétvégét is kihagyta.

A Franciaország óta eltelt három hét szünet ugyan biztosította Oliveira számára a szükséges időt a gyógyuláshoz, de tudja, hogy nem lesz száz százalékos állapotban a hétvégén. A portugál versenyző elsődleges célja az lesz, hogy csütörtökön átmenjen az orvosi vizsgálaton.

„Nagyon-nagyon várom már, hogy Mugellóba menjek” ─ kezdte Oliveira.

„Az biztos, hogy most a legnagyobb kérdőjel az, hogy fizikailag mennyire leszek képes kezelni egy ilyen megterhelő pályát. Az elmúlt napokban tapasztaltam javulást, szóval remélhetőleg ez elég lehet ahhoz, hogy megérkezzek és versenyképes legyek. Ez a fő cél. Tudom, hogy több tapasztalatra van szükségem a motorral, és több versenyt kellene teljesítenem ehhez, de jelenleg az a legfontosabb, hogy erősen és száz százalékos állapotban térjek vissza. Ezzel a céllal megyek Mugellóba, és remélhetőleg egy jó hétvégét teljesíthetek majd. Alig várom, hogy újra láthassam az egész csapatot.”

A Márquezzel való ütközést könnyebb sérülésekkel megúszó Oliveira így értékelte a hazai hétvégét

Csapattársa, Raúl Fernández a jerezi teszt után műtéten esett át a jobb karját illetően, viszont a fájdalom miatt aztán arra kényszerült, hogy mindössze néhány edzéskör után visszalépjen a Le Mans-i indulástól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra Mugellóban lehetek. Volt három szabad hétvégénk, ami jót tett a karomnak. Volt időm regenerálódni, így fizikailag felkészültnek érzem magam. Nem várok semmi különlegeset a hétvégétől, egyelőre csak arra keresek választ, hogy karom bírni fogja-e.”

Wilco Zeelenberg csapatfőnök természetesen pontosan tudja, hogy növendékei indulásának a csütörtöki orvosi ellenőrzés a feltétele:

„Nyilvánvalóan szembe kell néznünk a tényekkel, hogy mindkét fiúnak orvosi vizsgálatra kell mennie csütörtökön. Természetesen tudjuk, hogy a helyzet sokat javult Le Mans óta, de azt, hogy tökéletes állapotban vannak-e, csak a versenyhétvége után tudjuk megmondani. Jól halad a gyógyulásuk, reméljük a legjobbakat.”