2024. április 25. 08:17
KezdőlapMotoGPÚjabb meglepetés a Márquez-rajongók számára

Újabb meglepetés a Márquez-rajongók számára

Közel négy hónappal az exkluzív Amazon-bemutató után már ingyenesen megtekinthető a „Marc Márquez: All In” című dokumentum-sorozat, amely közelebb hozza a nézőket a nyolcszoros világbajnokhoz.

Mielőtt a 2020-as szezon elején bekövetkezett baleset véget vetett addigi szárnyalásának, Marc Márquez már magasra tette a lécet összesen nyolc világbajnoki címmel, 59 MotoGP-győzelemmel, 100 dobogós helyezéssel és hat királykategóriás összetett elsőséggel. A győzelemért könyörtelen eszközökkel is küzdő Márquez 2013-ban tette le először névjegyét a nemzetközi porondon, amikor 20 évesen a MotoGP történetének legfiatalabb világbajnoka lett.

A csodálatos tehetség gyors felemelkedését azonban gyors és könyörtelen kihívások sorozata kísérte. A balesetet követő sérülések sorozata miatt Márquez hosszú pihenőre kényszerült.

A „Marc Márquez: All In” megörökíti mindazokat a kihívásokat, amelyekkel a dobogóra való visszatérése során szembesült, beleértve a visszavonulás lehetőségét is. A sorozat Márquez döntésével kezdődik, amikor elhagyja megszokott környezetét Cerverában, hogy Madridba költözzön, búcsút mondva szülővárosának és családjának, miközben könyörtelenül igyekszik megélni az álmait.

A történelem egyik legjobbja, de Marc Márquez a pályán kívül igazán nagy példakép (vélemény)

Márquez hőstetteit a MotoGP-n kívüli kollégák is elismerik. Max Verstappen, a kétszeres Forma-1-es világbajnok így nyilatkozott a spanyolról:

„Olyan dolgokat csinál a motoron, amire nem sokan képesek. Hinnie kell abban, hogy újra teljes erőbedobással tud visszatérni. Amikor visszanyeri az erejét, ismét dominálni fog.”

A dokumentumfilmben egy érzelmileg megrendült Márquezt is láthatunk, aki kétségbeesetten küzd, hogy tudjon aludni, elérzékenyülve és könnyezve beszél pályafutása lehetséges végéről, de egy extázisban lévő, könyörtelen pilótát is.

A Jaime Pérez és Chema Castillo által rendezett dokumentum-sorozat már ingyenesen megtekinthető a Redbull.com-on regisztráció nélkül.