back to top
2024. május 05. 09:24
KezdőlapMotoGPAz esős sprintverseny sem fogott ki a világbajnoki címvédőn, Bagnaia hazai pályán...

Az esős sprintverseny sem fogott ki a világbajnoki címvédőn, Bagnaia hazai pályán is tarolt

A szezon első esős sprintfutamán Pecco Bagnaiának sikerült a legjobban alkalmazkodnia a pályaviszonyokhoz. A gyári Ducati versenyzője fél másodperces előnnyel nyert riválisa, Marco Bezzecchi előtt.

Pecco Bagnaia nagyszerűen kapta el a rajtot, ám korábbi csapattársának, Jack Millernek még nála is jobban sikerült. Nem kellett sokáig várni a futam első drámájáig, hiszen Álex Márquez már az első körben elesett.

Megjelentek a fehér zászlók a pályabírói posztokon, megérkezett az eső, így lehetősége nyílt a pilótáknak motort cserélni. Jorge Martín vette át a vezetést Bagnaiától, akit még Miller is maga mögé utasított. Az ausztrál pilóta kiterelte a mögötte érkező Marc Márquezt a pálya külső ívére, így a spanyol jelentős pozíciókat veszített. Brad Binder eközben hosszú körös büntetést kapott, mivel ő volt érintett Álex Márquez bukásában.

Bagnaia megelégelte az üldöző szerepét, átvette a vezetést Martíntól, mögöttük a két VR46-os versenyző érkezett. A spanyol pilóta elmérte az első kanyart, így Bezzechi azonnal meg tudta előzni. A negyedik helyre Johann Zarco kapaszkodott fel, maga mögé utasítva Millert.

Három körrel a vége előtt Bagnaia előnye már három tizedre duzzadt, így sikerült leszakítania magáról Bezzecchit.

Zarco az utolsó kört hiába nyomta meg nagyon keményen, nem sikerült csapattársa elé kerülnie. Bagnaia ismét legyőzhetetlennek bizonyult a futamon, így 4 pontos előnyre tett szert Bezzecchivel szemben a pontversenyben.

A futam végeredménye: