back to top
2024. május 04. 13:48
KezdőlapMotoGPMár csak néhány nap, és újra motoron láthatjuk a születésnapos Pol Espargarót

Már csak néhány nap, és újra motoron láthatjuk a születésnapos Pol Espargarót

Pol Espargaró, aki ma, június 10-én ünnepli 32. születésnapját, most már határozottan arra számít, hogy a jövő hétvégi Német Nagydíjon végre visszatérhet.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a 2013-as Moto2-es világbajnok, Pol Espargaró csak júliusban vagy augusztusban ülhet vissza MotoGP-motorjára. A spanyol versenyző a múlt héten a MotorLand Aragónon egy négyhengeres motorral edzett, és úgy érezte, hogy készen áll a mugellói hétvégén való indulásra. Egy orvosi ellenőrzés során azonban azt tanácsolták neki, hogy még egy hetet pihenjen.

„Pol egy kicsit csalódott volt, de megérti, hogy bölcsebb dolog a visszatérést a Német Nagydíjra halasztani” ─ magyarázta Hervé Poncharal.

Eldőlt, hogy Pol Espargaró ott lesz-e a következő futamon súlyos sérülése után

Pol Espargaró több héten keresztül napi négy órát töltött hiperbárkamrában, hogy felgyorsítsa a felépülését. Most már alig várja, hogy visszatérhessen a Német Nagydíjra, sőt, már a szászországi időjárás-előrejelzéseket is szemügyre vette, ahol jelenleg 22-24 fokot, részben felhős időt és péntekre záport is jeleznek.

„Fantasztikusnak tűnik az időjárás a Sachsenringre, már megnéztem az előrejelzéseket. Lehet, hogy lesz egy kis eső, de ez nem probléma. Már az is hihetetlen élmény lesz, hogy újra motorra pattanhatok, és vezethetem ezt a szörnyeteget” ─ mondta Espargaró a SPEEDWEEK.com-nak.