back to top
2024. május 03. 16:08
KezdőlapMotoGPBriliáns előzéssel állt az élre Jorge Martín, majd utcahosszal nyerte meg a...

Briliáns előzéssel állt az élre Jorge Martín, majd utcahosszal nyerte meg a sachsenringi sprintfutamot

Két versenyzőt előzött egyszerre Jorge Martín, majd igyekezett akkora előnyt kiépíteni, hogy a futam végéig egyik riválisa sem érje utol. Ez sikerült. Marc Márquez meglehetősen halvány teljesítményt produkált.

A délelőtti borús és nedves körülményekkel ellentétben, délután napsütéses idő fogadta a MotoGP mezőnyét a sprintverseny előtt. A mezőny jelentős része a kemény gumikeveréket választotta előre. Pecco Bagnaia 21 pontos előnnyel érkezett a sachsenringi sprintfutamra, és az időmérőn elért eredmények alapján az első rajtkockából indult.

Jack Miller kapta el a a legjobban a rajtot, de Bagniának nem kellett sok idő, míg visszavette a vezetést az ausztráltól. Marc Márquez ötödikként érkezett Luca Marini mögött. Bagnaia elkövetett egy kisebb hibát a második kör kezdetén, így Miller újra az élre állt.

Marc Márquez elmért egy kanyart, így két helyet visszaesett a spanyol, Brad Binder pedig ezalatt megfutotta a verseny leggyorsabb körét. Az élen Bagnaia ismét az élre állt, maga mögé utasítva Millert, de az olasz öröme nem tarthatott sokáig, hiszen az ausztrál szinte azonnal visszavette tőle a pozíciót.

A harmadik kör végén Jorge Martín egy kettős előzést mutatott be Miller és Bagnaia ellen, Márquez pedig visszaesett a kilencedik helyre, mivel testvére megelőzte. Bagnaia pár kanyarral később ismét megszerezte a második helyet, míg Martín közel egy másodperces előnyt épített ki.

Márquez folyamatosan esett vissza, Enea Bastianini és Aleix Espargaró is elment mellette. Martín előnye az élen már másfél másodpercre duzzadt. Az Aprilia versenyzői kifejezetten szenvedtek, Maverick Viñales be sem tudta fejezni a futamot, négy körrel a leintés előtt bukott.

A negyedik helyért éles csata zajlott Binder, Marini és Zarco között. Két körrel a vége előtt Marini motorozott a legelőkelőbb pozícióban. Martín előnye az élen már meghaladta a két másodpercet.

Binder és Zarco csatározása odáig fajult, hogy a két versenyző összeért a francia túlzott agresszivitása miatt, a KTM versenyzője pedig ezáltal leszaladt a pályáról. Martínnak azonban nem akadt ellenfele a futam végéig. Zsinórban a harmadik dobogós helyezését szerezte, mely ezúttal győzelmet ért.

A futam végeredménye: