2024. április 27. 10:03
KezdőlapMagyarokA Hungarian Motorsport Academy versenyzőjének, Vincze Martinnak szólt a himnusz a Sachsenringen

A Hungarian Motorsport Academy versenyzőjének, Vincze Martinnak szólt a himnusz a Sachsenringen

A HMA hétvégi legnagyobb sikerei kétségkívül a motorosokhoz köthetők.

A Northern Talent Cup sorozatban induló Vincze Martinnak sikerült győzelmet ünnepelnie a Sachsenringen. Győzelmével, és a második futamon elért 4. helyével Martin a bajnokság 3. helyén áll jelenleg.

A nemzetközi sikereket Katona Áron folytatta, aki az ADAC MX Masters bielsteini fordulóján dobogóra állhatott. A 12 éves ajkai versenyző a 85 köbcentis junior kategória első futamát magabiztos előnnyel nyerte, ami az első futamgyőzelme volt az ADAC-n, majd a második felvonásban egy rossz rajt után a 3. helyen finiselt. Ugyanitt Pergel Bence stabil hétvégét tudhat a háta mögött. Annak ellenére, hogy az első futamban az 1. helyen motorozva bukott, és nem ért célba, a vasárnapi két futamban értékes pontokat szerzett.

A Pannónia-ringen, az Alpok-Adriai bajnokság versenyein három akadémiai versenyzőknek is szoríthattunk: Számadó Máté tökéletes hétvégét zárt a SSP300-as géposztályban: új pályacsúcsot elérve mindkét versenyét győzelemmel abszolválta. A SST600-asok között Görbe Soma és Molnár Gergő is egy-egy futamgyőzelmet szerzett.

Nagytarcsa adott otthont az Enduro Országos Bajnokság nyílt futamainak, ahol Liszka Roland és Zsigovits Norbert állt rajthoz az Akadémia színeiben. Liszkának sikerült mind a két futamot megnyernie a hétvégén, míg Norbert az első futam után a dobogó legalsó fokára állhatott.

Kovács Bálint a legendás belga aszfaltcsíkon, Spa-Francorchampsban hatodik 24 órás vb-futamán állt rajthoz. Társaival együtt végül 504 kör megtétele, és egy kórházi kezelés után a 19. helyen fejezték meg a rendkívül megterhelő 24 órás versenyt.

Surányi Balázs a Cseh-Osztrák Supermoto-bajnokság futamin sem talált legyőzőre. Fuglauban a kvalifikációt is megnyerve tökéletes hétvégét zárt, mindkét futam után a dobogó tetejére állhatott.

Zanócz Noelnek Olaszországban volt jelenése, a Rookies Internazionali d’Italia Cup motocross-versenyein húzta a gázt. A színvonalas bajnokságban nehéz dolga volt a hazai versenyzőkkel szemben, de egy 2. és 4. helyet szerezve végül övé lett a piros táblát, ami azt jelenti, hogy Noel vezeti a bajnokságot egy fordulóval a szezon befejezése előtt.

Kecskés Bence Barcelonában indult, a Spanyol Bajnokság és Regionális Kupában a Supersport géposztályban. A 36 fős mezőnyben Bencének sikerült az időmérésen az 5. helyre kvalifikálnia magát, taktikus versenyzéssel pedig a dobogó harmadik helyén intette le a kockás zászló, egy technikai hiba (elmelegedő fék) ellenére is.

Varga Tibor Erik életében először versenyzett a katalán aszfaltcsíkon, a CIV Interautonómico de Velocidad sorozat keretein belül. A változó időjárási körülmények sajnos nem kedveztek számára és egy technikai hiba miatt végül ki kellett állnia a versenyből, de értékes tapasztalatokat szerzett erről a pályáról is.