back to top
2024. május 03. 00:20
KezdőlapMotoGPÁlex Márqueznek megvolt a tempója, de a többiek addigra már messze jártak

Álex Márqueznek megvolt a tempója, de a többiek addigra már messze jártak

Álex Márquez sokáig küzdött honfitársával, Aleix Espargaróval a Sachsenringen rendezett MotoGP-futamon, és tömören beszámolt testvére, Marc helyzetéről.

A Gresini Ducati versenyzője, Álex Márquez a 7. helyet szerezte meg a Sachsenringen. A 27 éves spanyol, aki bátyja visszalépése után a 7. helyről indulhatott, az első etapokban lemaradt az élre való felzárkózásról, és 30 kör alatt sem sikerült érdemben előrébb verekednie magát.

„Először is jó, hogy be tudtam fejezni a versenyt” ─ mondta Márquez.

Marc Márquez visszalépett, Martín óriási csatában győzte le ismét Bagnaiát a Német Nagydíjon

„A rajt jól sikerült, de onnantól teljes katasztrófa volt a futam. Aleix Espargaró nagyon későn fékezett a lágy hátsó gumival az első kanyar előtt, majd az első körben több versenyzőt is megelőzött. Később nagyon sokáig tartott, mire újra megelőztem őt, és rengeteg időt vesztettem.”

„Amikor megelőztem Aleixet, 1:21-es köridőt tudtam menni, és nagyjából olyan gyors voltam, mint Marco Bezzecchi ebben a szakaszban. Sajnos a srácok már túl messze voltak. Lehetett volna egy 5. hely körüli pozíció is. Összességében azt mondhatom, hogy ez egy szolid hétvége volt a korábbi három nullázással zárt futam után.”

Problémákkal küszködő bátyjáról, Marcról, aki reggel eltörte az egyik ujját, Álex kissé dacosan így nyilatkozott: „Fizikailag nincs rosszul, ez a legfontosabb az egészben, de legyen elég ennyi.”