back to top
2024. május 03. 05:24
KezdőlapMotoGPMegműtötték Jorge Martínt, a MotoGP-vb második helyezettjét (képek)

Megműtötték Jorge Martínt, a MotoGP-vb második helyezettjét (képek)

Jorge Martín műtéten esett esett át, miután a jobb lábát meg kellett operálni. A beavatkozás pontos oka nem ismert, de elképzelhető, hogy még a portimãói szezonnyitón elszenvedett balesetéhez van köze.

Az idei MotoGP-szezon eddig talán az átlagosnál is több sérülést hozott, és ezek közül jó néhány esetben orvosi beavatkozásra volt szükség. A közelmúltban Álex Rinst kellett megműteni, aki síp- és szárkapocscsonttörést szenvedett Mugellóban, és egészen múlt hétig a kórházban tartózkodott. A listára nemrég egy másik spanyol versenyző is felkerült.

Jorge Martínról van szó, akiről, ellentétben honfitársával és más motorosokkal, nem lehetett előzetesen tudni, hogy kés alá fog feküdni. Ennélfogva a közvélemény számára meglehetősen váratlanul érkezett a bejelentés a közösségi médiában, hogy már túl is van az operáción. Elmondása szerint egy hosszú ideje tartó problémát sikerült ezzel orvosolni.

„Volt egy vizsgálatom a műtőben, hogy megoldjunk egy problémát, amely egy ideje már nyaggatott a motoron, de minden rendben ment – írta Martín saját Twitter-oldalán, és a bejegyzéshez két képet mellékelt, amelyeken látszik, hogy jobb lába térdtől lefelé szinte teljesen be van kötve. – Most ott az ideje a felépülésnek, hogy 100%-ban készen álljak Silverstone-ra.”

Hogy mi volt a pontos sérülés, és hogy hol szedte össze, azt nem tudni. Lehetséges, hogy még a szezonnyitó Portugál Nagydíjon elszenvedett balesetéből nem tudott felépülni rendesen: a portimãói viadalon Marc Márquez előbb az ő motorját találta el, miután belecsapódott Miguel Oliveira gépébe, és bár akkor még nem esett el, a hírek szerint bokasérülést szenvedett. Amennyiben valóban ez a helyzet, úgy Martínt már másodszor kellett műteni egy ottani baleset miatt, hiszen 2021-ben is megsérült a lába.

Martínnak valóban muszáj teljesen rendbe jönnie a szűk öt hét múlva esedékes Brit Nagydíj hétvégéjére, hiszen jelenleg ő a listavezető Francesco Bagnaia első számú kihívója a MotoGP-ben. Hátránya ugyan nem kicsi, hiszen a címvédő 35 ponttal gyűjtött többet, ám ez adott esetben egy hétvége alatt még ledolgozható. A második helyért viszont tényleg nagy a csata, hiszen Marco Bezzecchi lemaradása csupán 1 pont hozzá képest.

Ami a 25 éves pilóta jövőjét illeti, egyelőre még semmit nem jelentettek be, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy jövőre is marad a Pramacnál. A gyári Ducatinál ugyanis alighanem jövőre sem lesz hely számára, és korábban ugyan a Yamahához is pletykálták, a japánok egyelőre annyira gyenge formát mutatnak, hogy nem érné meg miattuk elhagyni az olasz gyártót.